Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

ÉrdekességekVilág

Egy zsiráf kivágott szívével pózolt a trófeavadász nő

Hirdetés

Szerinte ha nem lenne vadászat, az állatok kihalnának….

„Mit gondoltok, mekkora egy zsiráf szíve?” – írta a 32 éves Merelize Van Der Merwe a Facebookon egy kép mellé, amin egy zsiráf szívét tartja a kezében.

A nő posztja bejárta a világsajtót, az állatvédők haragja pedig rázúdult a dél-afrikai nőre. A hvg.hu cikke szerint a zsiráf megölését Van Der Merwe romantikus Valentin-napi ajándékként kapta a férjétől. A 17 éves hím fekete zsiráf bőréből szőnyeget szeretne készíttetni.

Hirdetés

A nő ötéves kora óta vadászik, saját bevallása szerint eddig mintegy 500 állatot lőtt le. Miután kitört a botrány, Van Der Merwe arra hivatkozott, hogy még jót is tett a zsiráf kilövésével, mert így egy fiatal zsiráfbika veheti át a helyét a csordában, frissítve annak genetikai állományát. Szerinte, ha betiltanák a vadászatot, az állatok értéktelenné válnak és kihalnának. Úgy gondolja, a trófeavadászok tulajdonképpen védik az állatokat.

A szakértők teljesen ellentétes véleményt fogalmaztak meg, szerintük a trófeavadászat nem természetvédelmi eszköz. A PETA munkatársa, Elisa Allen ennél is továbbment. Azt mondta, hogy aki megöl egy érző lényt, kivágja a szívét, és erre büszke, az szociopata.

Hirdetés

Forrás: Elemi.hu

Hirdetés