Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

GazdaságHírekItton

Rövidesen 700-800 forint lehet a benzin és a dízel ára – mondjuk miért

Hirdetés

Már nem sokat kell várnunk sajnos arra, hogy a benzin (és ezzel együtt mozogva a dízel) üzemanyag ára 700-800 forint legyen – nyilatkozta Volner János független országgyűlési képviselő, aki az EU klímatervét okolta a drasztikus drágulásért.

Már most is jellemzően 500 Ft fölött van a legtöbb hazai benzinkútnál a benzin és a dízel literenkénti ára, sőt az autópályákon már a 600 Ft-ot közelíti az árfolyam. Mi lesz ennek a vége?

Az Európai Unió új klímaterve komolyan veszélyezteti a magyar rezsicsökkentés eredményeit. Ha jelenlegi formájában fogadják el, akkor jócskán drágul majd Magyarországon az energia ára, a benzin literje akár 700-800 forintba is kerülhet  – mondta.

Hirdetés

Volner János közölte: sajnálattal tapasztalja, hogy „a baloldal teljes mellszélességgel támogatja” az EU új klímatervét.     Magyarországnak mindenképpen meg kell védenie a rezsicsökkentés eredményeit – tette hozzá.

Az EU a klímaváltozás minden kellemetlen következményét a „kisemberekre” terhelné, nem pedig a globális vállalatokra – mondta Volner János.

Forrás: Profitline.hu

Hirdetés
Hirdetés