Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Akár egy űrhajót is eltalál az új orosz Sz-550-es légvédelmi rakétarendszer, amely már szolgálatba állt

Hirdetés

Oroszország új Sz-550-es légvédelmi rendszere sikeresen átment az ellenőrzéseken és szolgálatba állt – közölte a TASzSz hírügynökséggel egy, az orosz védelmi minisztériumhoz közel álló forrás.

“Az Sz-550-es légvédelmi rendszer sikeresen teljesítette az állami teszteket. Az első Sz-550-es dandár szolgálatba állt” – mondta.

A forrás az új rendszert “a stratégiai rakétavédelem teljesen új és páratlan mobil rendszerének” nevezte, amely “űrhajókat, ballisztikus rakéták visszatérő járműveit és hiperszonikus célpontokat is képes eltalálni több tízezer kilométeres magasságban”.

Hirdetés

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a minisztérium november 9-i telefonos konferenciáján elmondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a novemberi, Szocsiban megtartott védelmi ipari találkozókon hangsúlyozta annak fontosságát, hogy az Sz-350, Sz-500 és Sz-550 lég- és rakétavédelmi rendszerek leszállításra kerüljenek az orosz alakulatokhoz.

Szergej Csemezov, a Rosztyeh állami technológiai vállalat vezetője a Dubai Airshow 2021 kiállításon elmondta, hogy az Sz-550-es rendszer nagyobb hatótávolságú célfelderítő és rakétaelhárító képességgel fog rendelkezni.

Egy, az orosz védelmi minisztériumhoz közel álló forrás korábban a TASzSz-nak elmondta, hogy az Sz-550-es rendszer nem az azonos nevű szovjet korabeli projekt újjáélesztésére tett kísérlet, bár a modern változat megalkotásakor felhasználták annak néhány nem megvalósított koncepcióját.

Hirdetés

Kiemelt kép: Sz-400 Triumf

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés