Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

„Úgy nem lesz kormányváltás, ha Márki-Zay a járdáról kiabálja, hogy rengeteg az áruló az ellenzékben”

Hirdetés

Ismét kemény szavakkal illette az egyesült ellenzéket és miniszterelnök-jelöltjüket a politikai elemző.

Újabb írásban fejti ki álláspontját az egyesült ellenzékről Ceglédi Zoltán politikai elemző, a Szeged.hu hasábjain ezúttal arról ír, legalább három okot lát arra, hogy „Márki-Zay Pétert és az Egyesült Ellenzéket nem szabad így nekiengedni a választásoknak”.

Ceglédi is úgy látja, hogy Márki-Zay nem tudott lendületet adni az ellenzéknek, de hozzáteszi, hogy még a meglévő ellenzéki szavazókat sem tudta felsorakoztatni maga mögé. Hangsúlyozza azt is, hogy a pártonkívüliség, ami az előválasztáson előny volt Márki-Zaynak, az most „dupla gond”:

Hirdetés
Egyik párt sem érzi magáénak, sőt, az új párt gründolásával és a hetedik frakciót (hiába) követelve még vetélytársat is kreált magából”.

A politikai elemző szerint azonban nemhogy az ellenzéki pártokat, de az ellenzéki szavazókat sem tudhatja a zsebében Márki-Zay. Itt példaként említi a miniszterelnök-jelölt migránsozós kampányát – amikor is Márki-Zay külhoni magyarokat és uniós állampolgárokat migránsozott le –, valamint a politikus azon megszólalását, miszerint nem nőtt a Fidesz-tábor, hiszen a koronavírus megtizedelte az időskorú lakosságot.

Nehezményezi azt is Ceglédi Zoltán, hogy Márki-Zay Péter „még (már?) nem kihívás, nem teljes alternatíva a Fidesz felé”.

Tizenkét év vajúdás után az ellenzék sok szempontból egy wannabe-Orbánt tudott elsőszámú jelöltként kitermelni”

– fogalmaz. Az elemző szerint azzal lehet az ellenzéknek javítania az esélyeit, ha kijelölnek egy miniszterelnökhelyettes-jelöltet, aki baloldali és nő.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés