Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Hihetetlen, de igaz: A baloldal kormányfőjelöltje most lakbér- és áremelést követel

Hirdetés

Úgy tűnik, Márki-Zay Péter még nem találja kellően rossznak a népszerűségi adatait, aligha lehet más az oka, hogy tegnap este az ATV-ben – egyéb, már a PS-en is taglalt cifra kijelentések mellett – azt követelte, hogy törölje el a kormány az önkormányzatok gazdálkodását korlátozó intézkedéseit. “Látjuk most is, hogy az önkormányzatokat igyekszik csődbe vinni a kormány, nem emelhetnek árat, lakbéret (sic!)” – sajnálkozott a baloldal kormányfőjelöltje a műsorban.

A kormány a járványügyi veszélyhelyzet idején rendelt el korlátozásokat az esetleg munka nélkül maradó emberek védelmében, ezek közé tartozott a kilakoltatási tilalom és a bérleti díjak emelésének tiltása, ám a korlátozások nagyrészét azóta feloldották. Márki-Zay Péter ezekkel vélhetően nincs tisztában, ennek ellenére sokat mondó, hogy az önkormányzatok gazdálkodásával kapcsolatos legelső meglátása az, hogy engedni kell az önkormányzati lakbérek és díjak megemelését. A jelölt ATV-s okfejtése úgy is összegezhető tehát, hogy a baloldal választási programja a lakbér- és áremelésekkel bővült.

Hirdetés

Mindez azért is érdekes, mert a baloldal nemrég kihelyezett kampányplakátjain éppen ellenkező követelés olvasható, hiszen a bolsevik lélek nemes egyszerűségével Fekete-Győr András, Dobrev Klára, Márki-Zay Péter, Jakab Péter és Karácsony Gergely öles betűkkel “áremelés helyett béremelést” szorgalmaz rajta.

Hogy ez eddig nem jutott Orbán Viktor eszébe?

Hirdetés

A legkiválóbb közgazdászok és gazdaságpolitikusok intellektusán is túlszárnyaló, Matolcsy György és Varga Mihály több évtizedes munkálkodását egy mozdulattal sutba dobó gazdasági program (áremelés helyett béremelést!) amúgy nem a mostani egyesült baloldal leleménye. Közéleti veteránok emlékezhetnek a rendszerváltoztatás zavaros éveire, amikor Szabó Albert újnyilas nemzetvezető Magyar Népjóléti Szövetség nevű pártocskája ugyanevvel a megvilágosító üzenettel ragasztgatta teli a budapesti metróállomások falait.

Szabó Albert itt éppen karlendít. Az újnyilas vezér akkoriban Szálasi Ferenc dolgozataiból és a nácik szociális programjából tartott szemináriumokat Budapesten

Hirdetés

Persze a politikai üzenetek és a morális értékek tekintetében nem is áll olyan távol Szabó Albert egykori, nemzeti szocialista eszméket valló alakulata a mostani baloldaltól, hiszen – mint reggel megírtuk – Márki-Zay Péter a mostani ATV-s interjúban is (a fenti videón a 7. percnél) mentegeti a baloldal közös képviselőjelöltjét, Z. Kárpát Dánielt, aki a napokban előkerült régebbi videó tanúsága szerint egy jobbikos rendezvény pódiumán Szabó Alberthez hasonlóan náci karlendítéssel üdvözölte a hallgatóságot. Márki Zay szerint két okból is elfogadható az eset: egyfelől a Jobbik ma már nem éget uniós zászlókat, másfelől Z. Kárpát mosolygott karlendítés közben. Mosolyogva tehát szabad a náci üdvözlés használata.

Z. Kárpát mosolyog. Vajon miért? Hát azért, mert nem gondolja komolyan – érvelt szó szerint MZP.

E téren Márki-Zay Péter legalább következetes maradt önmagához, hiszen, mint emlékezetes, februárban, a fonyódi kolbászfesztivál forgatagát megzavarva arról nyilatkozott, hogy ők “a kommunistákat és a fasisztákat” külön-külön képviselik. Akkor épp a “fasiszta jelölt”, azaz a jobbikos Steinmetz Ádám oldalán mondta mindezt.

Hirdetés

Igazi kincsesbánya a tegnap esti interjú

Talán a tévéstúdió atmoszférája (melyben sem a súgógép, sem annak biováltozata, azaz Simon András nem állt a kormányfőjelölt rendelkezésére) tette lehetővé, hogy Márki-Zay Péter – mint korábban annyiszor – újra önmagát adja. Így fordulatott elő, hogy az interjú valódi kincsesbányává mélyült. 6.57-nél a fideszes szavazók például fasisztává válnak, máshol meg úgy akarja MZP meghazudtolni a közvéleménykutatások eredményét, hogy kijelenti:

Hirdetés

a fiatalok – ellentétben az idősebbekkel – tájékozottak.

Tehát Márki-Zay szerint az idősek tájékozatlanok. Ezután pedig hosszan azt hangoztatja, hogy tisztességes magyar ember nem szavazhat a Fideszre – azaz mindenki, aki a Fideszre szavaz, tisztességtelen. 

Csak így tovább! – üzenjük Márki-Zay Péternek!

Forrás: ATV, PestiSrácok.hu

Hirdetés