Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

GazdaságHírekVilág

Putyin: A Nyugat gazdasági villámháborúja kudarcot vallott

Hirdetés

Eközben Putyin szerint a szankciók visszaütnek az azokat bevezető országokra, nevezetesen az Egyesült Államokra és az EU-ra, ami az infláció és a munkanélküliség megugrásához vezetett ezekben az országokban, romlott az állampolgárok életszínvonala, és leértékelődött a szankciók. megtakarításaikat.

A nyugati nemzetek kudarcot vallottak azon kísérleteikben, hogy szankciókkal destabilizálják az orosz gazdaságot – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a gazdasági kérdésekről tartott hétfői kormányülésen.

A helyzet stabilizálódni kezd, a rubel árfolyama visszatért a február első felének szintjére, amit erős fizetési mérleg is támogat…

Hirdetés

Visszatér a külföldi készpénz az ország bankrendszerébe, nő az állampolgárok betétállománya. 

Ami a fogyasztói piacot illeti, rövid rohanás után számos áru megvásárlására… a kiskereskedelmi kereslet visszatért a normális kerékvágásba. 

A kiskereskedelmi láncok nyersanyagkészletei fellendülnek, – mondta Putyin.

Hirdetés

Összességében megjegyezte, hogy a szankciókkal nem sikerült megtörni az ország gazdaságát.

A szankciók célja az volt, hogy gyorsan aláássák országunk pénzügyi és gazdasági helyzetét, pánikot váltsanak ki a piacokon, kiváltsák a bankrendszer összeomlását és nagymértékű áruhiányt a boltokban. 

De ez a politika megbukott – a gazdasági villámháború zátonyra futott, – jelentette ki az orosz elnök.

Hirdetés

Eközben Putyin szerint a szankciók visszaütnek az azokat bevezető országokra, nevezetesen az Egyesült Államokra és az EU-ra, ami az infláció és a munkanélküliség megugrásához vezetett ezekben az országokban, romlott az állampolgárok életszínvonala, és leértékelődött a szankciók. megtakarításaikat.

Putyin elismerte, hogy az oroszok is érezték a szankciók hatását a családi költségvetésükre, mivel az elmúlt másfél hónapban az árak 9,4%-kal ugrottak meg az országban, az éves infláció pedig április 8-ig 17,5%-ra emelkedett. , azonban az árak a stabilizálódás jeleit mutatják, és megígérte, hogy további intézkedéseket vezet be a lakosság megsegítése érdekében.

Támogatnunk kell polgárainkat, segítenünk kell őket megbirkózni az inflációs hullámmal. 

Hirdetés

Ezzel kapcsolatban hadd emlékeztessem Önöket arra, hogy döntést hoztunk a közszférában foglalkoztatott lakosok összes szociális befizetésének, nyugdíjának és fizetésének emeléséről, – mondta.

Putyin szerint az országot sújtó korlátozások negatívan érintették a vállalkozásokat, megnehezítve az export- és importszállítások logisztikáját, és akadályozzák a fizetéseket. Az elnök megjegyezte, hogy a helyzet javítása érdekében Oroszországnak fel kell gyorsítania a nemzeti valutákra való átállást a külkereskedelmi elszámolásokban.

Maximális segítséget kell nyújtani a vállalkozóknak ezeknek a problémáknak a megoldásában, beleértve a külkereskedelem átállásának felgyorsítását a rubelben és a megbízható üzleti partner országok nemzeti valutájában történő elszámolásra – mondta.

Hirdetés

Az elnök szerint a kormány kiemelt feladata jelenleg a pénzügyi rendszer hosszú távú stabilitása szövetségi és regionális szinten egyaránt, írja a Daily Telegraph.

Oroszország példátlan szankciókkal néz szembe az Egyesült Államok és szövetségesei részéről Moszkva ukrajnai hadműveletének megtorlásaként.

Kevesebb, mint két hónap alatt Oroszország a világ legtöbb szankciójával sújtott ország lett. Moszkva szerint jelenleg több mint 6000 különböző célzott korlátozás vonatkozik rá.

Ez több, mint Irán, Venezuela, Mianmar és Kuba együttvéve.

Forrás: Magyar Tudat

Hirdetés