Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ez már világjárvány: Olaszország elesett, Európa-szerte szigorítanak, újabb magyar fertőződött meg

Hirdetés

Tombol a koronavírus világszerte, keddről szerdára 119 ezer 132-re emelkedett a megfertőződöttek száma, eddig 4284 a halálos áldozatok száma. Olaszország lassan egyetlen hatalmas karanténná válik, több szomszédja is lezárta a vele közös határait. Hazánkban újabb fertőzést regisztráltak: a Debrecenben kezelt brit beteg egyik ismerősénél kimutatták a koronavírust. Vele együtt 13 fertőzöttet kezelnek és 53 személyt tartanak karantéban.

Az európai országok közül egyértelműen Olaszországot sújtja leginkább a koronavírus-járvány. Egy nap alatt csaknem százhetvennel, 631-re emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) halálos áldozatainak száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság kedd esti tájékoztatója szerint, eközben a diagnosztizált fertőzöttek száma valamivel kevesebb mint ezerrel, 10 149-re nőtt.

A friss bejelentés szerint a halottak száma az előző napi 463-hoz képest 36 százalékkal, a diagnosztizált fertőzöttek száma pedig az ugyanekkor feljegyzett 9172-höz képest 10,7 százalékkal nőtt. Ez a legnagyobb mértékű emelkedés ezen betegség február 21-i olaszországi észlelése óta.

Hirdetés

A járvány továbbra is az északi országrészre koncentrálódik: Lombardia tartományban 5791, Emilia-Romagnában 1533, Venetóban 856 esetet regisztráltak. Ugyanakkor több ország, köztük Magyarország is felkérte állampolgárait, aki teheti, hagyja el Olaszországot, míg más országok bejelentették: egyáltalán nem fogadnak az olasz fertőzési gócokból érkező utazókat.

Hazánkban ugyanakkor egyelőre a hatóságok adatai szerint nem alakult ki helyi gócpont. Bár Debrecenben az ott már elkülönített brit férfi kontaktusvizsgálatai során egy magyar nőnél is diagnosztizálták a kórokozót, az eddig ismert terjedési láncokon kívül nem bukkant fel újabb fertőzött. A megfertőződöttek száma 13, további 53 személyt tartanak karanténban és a reggel 7 órai adatok szerint 531 gyanús mintát vizsgálnak.

Forrás: 888.hu

Hirdetés
Hirdetés