Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Putyin: az ukrán csapatok megértették, hogy nincs esélyük az orosz fegyveres erők ellen

Hirdetés

Az ukrán csapatok megértették, hogy nincs esélyük az orosz fegyveres erők hősies és bátor harcosaival szemben – hangsúlyozta szerdán Vlagyimir Putyin elnök.

“Harcosaink bátorságának és hősiességének köszönhetően, a parancsnokok készségének köszönhetően, hogy visszavernek minden Oroszország elleni agresszív akciót, úgy vélem, az ellenségnek nincs esélye. Ezt megértik, és ezért most megtorpantak” – mondta Putyin a katonai főiskolák végzőseivel tartott találkozón, Pavel Zarubin riporter kérdésére válaszolva.

“Az ukrán erők június 4-én kezdték meg az ellentámadást, stratégiai tartalékokat vontak be. Furcsa módon jelenleg bizonyos megtorpanást figyelhetünk meg” – mondta az elnök, hozzátéve, hogy “ez annak köszönhető, hogy az ellenség komoly veszteségeket szenvedett a személyi állományban és a járművekben”.

Hirdetés

Az elnök szerint “az ellenségeskedés egyes elemei folynak: lövések, felderítés-erőszak”. “De, ismétlem, jelenleg nincs aktív offenzíva” – tette hozzá Putyin.

Közben megjegyezte:

“A mai naptól kezdve azt látjuk, hogy az ellenség támadó potenciálja még nem merült ki, az ellenségnek vannak tartalékai, és gondolkodik azon, hogy hol és hogyan használja fel azokat”.

Hirdetés

A megsemmisített nyugati járművekről szólva Putyin kiemelte, hogy ezek száma folyamatosan növekszik.

“Hogy mennyivel – ehhez meg kellene nézni a számokat. A tegnap esti állapot szerint 245 harckocsi és 678 különböző típusú páncélozott jármű volt. Ebben természetesen benne vannak a Leopárdok, a francia kerekes járművek, az amerikai gyártmányú páncélozott járművek – minden” – mondta az elnök.

“Elég jól égnek” – tette hozzá.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés