Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

„Wagner” zsoldosok alig négy órányira vannak Moszkvától

Hirdetés

A legfrissebb információk szerint a lázadó „Wagner” zsoldosok hadoszlopai tovább haladnak Moszkva felé. Moszkvai idő szerint délután 4 órakor (közép-európai idő szerint 15 órakor) a főváros felé délről közeledő járműoszlopaik mintegy 4 órányi autóútra voltak.

Ekkor már maguk mögött hagyták a Voronyezsi területet, és átlépték a határt a lipecki területre.

Ezt a tényt Artamonov, a lipecki terület közigazgatásának vezetője hivatalos közleményben erősítette meg. A nyilatkozat a következőképpen hangzik:

Hirdetés

„A PMC Wagner katonai eszközei a lipecki régióban haladnak. Minden biztonsági szerv és hatóság, beleértve az önkormányzatokat is, minden szükséges intézkedést megtesz a lakosság biztonságának érdekében. A helyzetet ellenőrzés alatt tartjuk. A kritikus infrastruktúrában nincsenek fennakadások. Az éjszaka óta a csapatom és az összes hatóság képviselői a műveleti központban vannak. Kapcsolatban állunk az összes kerületi vezetővel és szolgálattal. Mindenki tisztán és összehangoltan dolgozik. Emlékeztetem Önöket, hogy a lakosokat arra kérjük, hogy ne hagyják el otthonaikat, és tartózkodjanak az utazás bármilyen formájától. Elnézést kérek a kellemetlenségekért, de arra kérem Önöket, hogy segítsenek nekünk és kövessék ezeket az útmutatásokat”.

Közben a Wagner-lázadás támogatói és ellenzői között verekedés tört ki Rosztov-na-Donban, aminek a pontos háttere tisztázatlan, komolyabb sérülések azonban nem történtek.

Hirdetés

A „Wagner” csoport különböző médiumait és csatornáit a közösségi hálózatokon délután blokkolta a Roszkomnadzor felügyeleti hatóság.

Vlagyimir Putyin aláírta azt a törvényt, amely 30 napos adminisztratív őrizetet ír elő bármilyen kiutazási korlátozás megsértése esetén.

Hirdetés
Hirdetés