Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Putyin: az ország magabiztosan ellenáll a külső nyomásnak

Hirdetés

Oroszország ellenáll a nyugati szankcióknak és provokációknak – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) virtuális csúcstalálkozóján.

Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy Moszkva a szervezethez fűződő kapcsolatainak megerősítését tervezi. Oroszország kulcsfontosságú partnerekként tekint az SCO tagjaira – köztük Kínára, Indiára és Iránra – azokban a törekvéseiben is, hogy szembeszálljon a szankciókkal – emelte ki. Putyin szerint hibrid háború folyik Moszkva ellen, de az ország „magabiztosan ellenáll a külső nyomásnak”.

Az orosz elnök kitért a Wagner zsoldoscsoport közelmúltbeli zendülésére is: elmondása szerint az orosz politikai csoportok és az egész társadalom egyértelműen megmutatták egységüket, és a haza iránti magas fokú felelősségérzetükről tettek tanúbizonyságot, amikor egységesen reagáltak a fegyveres lázadási kísérletre. „Az orosz nép olyan egységes, mint még soha” – szögezte le.

Hirdetés

Köszönetet mondott az SCO tagjainak, akik támogatásukról biztosították őt „az alkotmányos rend, az állampolgárok élete és biztonsága iránt tett erőfeszítéseiért”.

Beszédében az orosz elnök arra is figyelmeztetett, hogy a globális gazdasági válság kockázata egyre növekszik. Ezt szerinte a fejlődő világ adósságai, a romló élelmezésbiztonsági helyzet és a környezeti fenyegetettség jelzi.

Vlagyimir Putyin kijelentette azt is, hogy támogatja a helyi devizák használatát a külkereskedelemben történő elszámolások során.

Hirdetés

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés