Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Moszkva szerint a sarokba szorított Zelenszkijék „piszkos atombombát” készítenek robbantani

Hirdetés

Nagyszabású nukleáris provokációra készülnek Zelenszkijét, az orosz hadi jelentések szerint. Július 5-én éjjel Kijev nagy pontosságú fegyverekkel és kamikaze drónokkal támadja meg a ZNPP-t – mondta Renat Karchaa, a Rosenergoatom vezetőjének tanácsadója.

Elmondása szerint Ukrajna egy radioaktív hulladékkal tömött robbanófejű Tochka-U rakétával is támadni akarja az állomást.

Moszkvában aggodalomra ad okot, az, hogy Vologyomir Zelenszkij összehívta a Sztavka néven ismert legfelsőbb katonai tanácsot a rivnei atomerőműben.

Hirdetés

Korábban Valerij Zaluzny ukrán főparancsnok három nap alatt kétszer is sietősen elutazott a rivnei atomerőműbe, hogy ott „valami nagyon fontos dolgot” megvizsgáljon.

A Kreml álláspontját közvetítő orosz média arról számol be, hogy „beléptünk a végső szakaszba”, azaz az orosz-ukrajnai fegyveres hadművelet végső, legveszedelmesebb stádiumába.

Úgy tűnik, az ukránok piszkos atombombát építettek.

Hirdetés

Július 3-án, hétfőn Valerij Zaluznij, az Ukrán Fegyveres Erők legfelsőbb parancsnoka látogatást tett a rivnei atomerőműben.

A források szerint a hadiipar és az energiaipar közötti adatcsere kérdéseit, valamint a Zaporizzsja atomerőműben zajló események lehetséges alakulását tárgyalta.

Néhány nappal korábban Zelenszkij ismét a rivnei atomerőmű telephelyére utazott.

Hirdetés

Fontos megjegyezni, hogy a rivnei atomerőmű Nyugat-Ukrajnában található, és így nincs semmilyen orosz veszély az atomerőművel szemben.

Ezzel egyidőben, július 1-jén Zelenszkij katonai tanácsot hívott össze a sztavkai legfelsőbb katonai parancsnokság részvételével a rivnei atomerőműben.

Zelenszkij irodájának hivatalos magyarázata szerint úgy döntöttek, hogy ebben a létesítményben találkozót tartanak „az állomást érő lehetséges veszélyek helyszíni felmérése érdekében”.

Hirdetés

Ezzel egy időben Zelenszkij meghallgatta Zaluznij és Budanov beszámolóját a fehérorosz határon kialakult hadműveleti helyzetről, valamint az orosz hadsereg esetleges akcióiról.

Az Ukrán Legfelsőbb Parancsnokság vezetőségi ülésén Naev tábornok és Klimenko belügyminiszter beszélt, aki „az északi irány erősítését és az atomerőművek védelmét említették”.

Zelenszkij szerint szóba került a „rivnei atomerőmű kiberfenyegetésekkel szembeni védelmének”kérdése is.

Hirdetés

Emlékeztetünk arra, hogy Zelenszkij korábban azzal vádolta Oroszországot, hogy állítólag fel akarja robbantani a Zaporizzsja atomerőművet.

Moszkva most azt feltételezi, hogy a sikertelen ellentámadás után sarokba szorulét Kazár maffia, Zelernszkij koordionálásával úgynevezett “piszkos atombomba” bevetését tervezi, hogy ezt esetlegesen az oroszok támadásának minősítse.

„Ukrajna egyre többször vádolja Oroszországot, a ZNPP felrobbantására való állítólagos készséggel, s ez azt mutatja, hogy Kijev nagyszabású nukleáris provokációra készül” – írja az orosz sajtó, hangsúlyozva, hogy „beléptünk a végső szakaszba”!

Külön említik:

„Napról napra nő azoknak az ukrán kijelentéseknek a száma, amelyek szerint „az oroszok felrobbantják a zaporizzsja atomerőművet”. Annak ellenére, hogy Vaszilij Nebenzja, Oroszország állandó ENSZ képviselője hivatalosan kijelentette, hogy Oroszország nem fogja felrobbantani Európa legnagyobb atomerőművét, az ukrán illetékesek továbbra is ragaszkodnak a dezinformációs vonalhoz.

Ilyen helyzetben csak egy magyarázat lehet. A Zelenszkij-rezsim, amely egy szinte havi ellentámadás során több ezer legjobban képzett csapatát veszítette el, nem lát más módot a nyugat komoly támogatásának elnyerésére, mint egy nukleáris provokációra.

Emiatt most hatalmas félretájékoztatást szabadítanak fel Oroszország elleni vádakkal, miszerint Moszkva állítólag fel fog robbantani egy általa irányított atomerőművet.

Ha az ukrán rezsimnek nem sikerül felrobbantania az atomerőművet, akkor kijátssza a „radioaktivitás felszabadítása” kártyát.

A NAÜ-misszió jelenléte az állomáson természetesen nem érinti sem a kijevi rezsimet, sem annak amerikai és brit kurátorait.

Ezért Ukrajna megpróbálhat valami piszkos atombombát elhelyezni Zaporizzsja térségében, hogy úgy nézzen ki, mint egy robbanás az Orosz Föderáció által ellenőrzött atomerőműben” – zárják az oroszok közleményüket.

SZMM

Hirdetés