Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Magyarországon állítanák fel az EU legnagyobb migránsgettóját a brüsszeli tervek szerint

Hirdetés

Magyarországon állítanák fel az unió legnagyobb migránsgettóját Brüsszel kötelező betelepítési kvótákról szóló javaslata alapján – ezt mondta Rétvári Bence államtitkár az MTI-nek. Hozzátette: a brüsszeli tervek szerint az EU-ba érkező migránsok mintegy harmadának, 28 százalékának a kérelmét itt kellene elbírálni. Ez pedig több tízezer illegális bevándorló állandó jelenlétét jelentené.

Az elmúlt bő egy hétben szinte polgárháborús állapotok alakultak ki Franciaországban, miután egy rendőr lelőtt egy algériai származású fiatalt, aki ellenállást tanúsított a közúti igazoltatáskor. Főként migrációs hátterű fiatalok törtek-zúztak országszerte: volt ahol egész városrészeket vertek szét. Több mint 240 településen törtek, zúztak, autókat gyújtottak fel, középületeket támadtak meg, és üzleteket fosztottak ki. Összesen 45 ezer francia rendőrt vezényeltek az utcákra, de sokáig ők sem tudták megfékezni a rendbontást.

Az engedékeny bevándorláspolitika véres és pusztító migránslázadáshoz vezetett Franciaországban

Hirdetés

– erről írt a napokban az egyik legnagyobb francia napilap, a Le Figaro főszerkesztő-helyettese. Az újságíró szerint óriási a baj Franciaországban.

Mint fogalmazott: „Ezek másod, harmad generációs bevándorlók családtagjai, leszármazottai. Fiatal gyerekekről van szó, az utcákon fiatal gyerekek törnek, zúznak. Nem fogadják el a francia kultúrát. Nem fogadják el az együttélés szabályait, nem fogadják el a francia állam fennhatóságát, ez nagyon fontos. A no-go zónákba békeidőben, tehát nem csak ebben az 1 hétben nem mernek bemenni a rendőrök, a tűzoltók csak rendőri felügyelettel.”

Miközben Franciaországban a hatóságok már képtelenek megfékezni a főként migrációs hátterű fiatalok rendbontását, Brüsszel kötelező betelepítési kvótákat akar a tagállamokra erőltetni. Erről már a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt az M1-en. Bakondi György azt mondta: Magyarország ezzel szemben a déli határon 2015 óta megállítja az illegális bevándorlókat, amivel egész Európát is védi.

Hirdetés

A tavalyi évben 330 ezren próbáltak Európába jutni, ebből 270 ezren a magyar-szerb határon tettek kísérletet. Ez is jelzi, hogy milyen nagyságrend, és milyen felelősség ennek a határszakasznak az őrizete. Ha ezt a határt nem őriznénk, ha Szerbia nem lenne partner az együttműködésben, akkor 100 ezrekkel több illegális bevándorló érkezne

– fejtette ki.

A kötelező kvótákról is tárgyaltak  pénteken Bécsben, az osztrák-magyar-szerb migrációs csúcstalálkozón. A megbeszélést követően az osztrák kancellár is élesen bírálta az Európai Unió menekültügyi rendszerét.

Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök pedig az Európai Bizottság új migrációs paktumáról azt mondta: Magyarországnak nemcsak az illegális bevándorlókkal és az embercsempészekkel, hanem Brüsszellel szemben is meg kell védenie magát. A kormányfő szerint a magyar modell hatékonysága egy nagyon egyszerű gondolaton nyugszik. Senki sem léphet be Magyarország területére, amíg az általa beadott menekültügyi kérelmet el nem bíráltuk. Orbán Viktor hozzátette: Magyarország nem fogja végrehajtani az EU migrációs döntéseit.

Nem fogjuk elfogadni a kötelező kvótát, nem fogadjuk el a migráns gettók és táborok építésére vonatkozó kötelezettséget sem, meg fogjuk találni a jogi és politikai módját annak, hogy  Magyarország a most, legutóbbi brüsszeli döntést ne hajtsa végre

– fogalmazott.

Hirdetés

Az uniós belügyminiszterek csaknem egy hónapja döntöttek az újabb migrációs csomagról.

A brüsszeli tervek szerint a magyar határok mentén is több 10 ezer ember befogadására képes migránsgettókat kellene létrehozni, amikben a kérvényük elbírálását várnák meg az érkezők. Azokat a tagállamokat pedig, amelyek nem szeretnének részt venni ebben, fizetésre köteleznék.

A büntetés migránsokként nagyjából 8 millió forint lenne.

Hirdetés

Forrás: hirado.hu; M1; MTI

Hirdetés