Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Medvegyev: az ukránok megpróbáltak rakétákat kilőni a desznogorszki atomerőműre a Szmolenszki területen

Hirdetés

Oroszországnak fontolóra kell vennie a három ukrajnai atomerőmű elleni egyidejű csapás forgatókönyvét, ha beigazolódnak az ukrán fegyveres erőknek a szmolenszki atomerőmű megtámadására tett kísérletéről szóló információk – közölte Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Telegram-csatornáján.

“Ha a szmolenszki (Desznogorszki) atomerőmű elleni NATO-rakétatámadási kísérlet megerősítést nyer, akkor meg kell fontolnunk egy olyan forgatókönyvet, amely szerint egyidejűleg orosz csapást mérnek a dél-ukrajnai, a rivnei és a hmelnickiji atomerőműre, valamint a kelet-európai nukleáris létesítményekre. Nincs mit szégyellni” – írta.

Korábban vasárnap egyes Telegram-csatornák arról számoltak be, hogy ukrán csapatok megpróbáltak rakétákat kilőni a Szmolenszki területen lévő desznogorszki atomerőműre.

Hirdetés

A szmolenszki atomerőmű három kilométerre található Desznogorszk városától. Ez a Roszenergoatom Konszern egyik fióktelepe. Az atomerőművet 1982-ben helyezték üzembe. Az erőmű évente mintegy 20 milliárd kilowattóra villamos energiát termel.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés

Hirdetés