Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Manfred Weber bejelentette: az AfD az ellenség

Hirdetés

Az EPP vezetője szerint „Európa lelkéért vívott csata következik – Németországban is” .

Az Európai Néppárt (EPP) vezetője, Manfred Weber a jövő évi uniós választási kampány középpontjába a szélsőjobboldali AfD elleni küzdelmet kívánja állítani, a fő ellenségnek nevezve őket – írta az Euractiv.

Bár Weber felvetette a Giorgia Meloni olasz miniszterelnök nemzeti konzervatív Fratelli d’Italia pártjához való közeledés gondolatát, hangsúlyozta, hogy „tűzfal” állna az AfD-vel való együttműködés bármilyen formája között, amely ugyanabba a politikai családba tartozik, mint Marine Le Pen Rassemblement Nationalja és Matteo Salvini Legaja.

Hirdetés

Weber szerint

az AfD „nemcsak politikai versenytárs, hanem ellenfél és ellenség”

– mondta a Funke médiacsoportnak vasárnap.

Hirdetés

Mint ismert, az AfD erősen ellenzi az európai projektet, nyíltan kiáll az EU feloszlatása mellett, és „megreformálhatatlannak” nevezi azt – ismertette a lap.

„Európa lelkéért vívott csata következik – Németországban is” 

„Mi exportból élünk. És aki megkérdőjelezi az európai egységes piacot, az a jólétünkre veti a fejszét. Ugyanígy veszélyben van Németország biztonsága is, mert az AfD nem más, mint Putyin kengyelhordozója” – tette hozzá Weber.

Hirdetés

Weber azt is mondta, hogy

meg akarja védeni Németország és a konzervatív CDU/CSU pártok örökségét

ezzel a szétesés felé irányuló nyomulással szemben, és „az AfD romboló eszméjét a jövő évi európai választási kampány középpontjába kívánja állítani”.

Hirdetés

„Európa lelkéért vívott csata következik – Németországban is” – tette hozzá.

Az AfD jelenleg 20 százalékos támogatottságot élvez, amivel a szélsőjobboldali párt a második a felméréseken. Még Olaf Scholz kancellár SPD-jét is megelőzi – tudatta az Euractiv.

Forrás: Origo

Hirdetés

Hirdetés