Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Orosz-amerikai csörte volt a Fekete-tenger felett

Hirdetés

Amerikai drónt fogott egy orosz vadászgép. „Sikerült megakadályozni abban, hogy megsértse az orosz légteret” – fogalmazott a TASZSZ a légierő intézkedéséről.

Elfogott egy amerikai MQ-9 Reaper katonai drónt egy orosz Szu-30a-s vadászgép a Fekete-tenger felett – írja az orosz TASZSZ hírügynökség.

„Sikerült megakadályozni abban, hogy megsértse az orosz légteret” – fogalmazott az orosz médiavállalat a légierő intézkedéséről.

Hirdetés

Azt nem fejtik ki, hogy pontosan mi volt ez az intézkedés, sem azt, hogy mennyire volt valós annak a veszélye, hogy az amerikai drón behatol az orosz légtérbe.

Az oroszok szerint az MQ-9-est az amerikai légierő működtette, légtérsértés végül nem történt.

Ez az eset nem számít ritkaságnak, hiszen gyakran jelenti a NATO és Oroszország is, hogy különféle, rivális hatalmak katonai repülőgépeit „fogják el,” mielőtt azok belépnek adott ország légterébe. Az esetek túlnyomó részében ez úgy történik, hogy felszáll a légterét védő ország vadászgépekkel, ahogy a „veszélyt jelentő” repülőgép közel ér a légtérhez, majd addig kíséri, amíg el nem hagyja a célobjektum a térséget. Extrém ritka, hogy ilyen esetben fegyvert kell használni, vagy bármilyen egzakt fenyegetést kell tenni a „légtérhez közelítő” gép ellen. A legtöbb esetben a katonai gépek anélkül is irányt váltanak, hogy egyáltalán megközelítenék a légteret.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

 

Hirdetés
Hirdetés