Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Sosem látott videó került elő Jevgenyij Prigozsinról: ez volt a zsoldosvezér utolsó üzenete

Hirdetés

„Jól vagyok” – mondta Jevgenyij Prigozsin egy vélhetően alig pár nappal a halála előtt készült videófelvételen, melyet nemrég publikált egy Wagner csoporthoz köthető Telegram-csatorna amit a Portfolio szúrt ki.

A Grey Zone által közzétett rövid, mindössze 26 másodperces felvételen a néhai zsoldosvezér anyagi körülményeiről, esetleges haláláról beszél.

Hirdetés

Azoknak, akik arról beszélnek, hogy élek-e vagy hogy érzem magam: hétvége van, augusztus második fele, 2023. Afrikában vagyok, szóval a rajongóimnak, akik a halálomról, anyagi helyzetemről beszélek, azt tudom mondani, hogy jól vagyok” – mondta Prigozsin.

A felvétel vélhetően az augusztus 19-20-ai hétvégén készült, Maliban vagy a Közép-afrikai Köztársaságban, ahol a Wagner-vezér utoljára tartózkodott, mielőtt végzetes, oroszországi repülőútjára indult.

Orosz sajtóinformációk szerint Prigozsin azért utazott Moszkvába, hogy felelősségre vonja az orosz kormány tagjait, amiért nem tartották be szavukat a Wagner-csoport afrikai és közel-keleti érdekeltségeinek megőrzésével kapcsolatosan, – írja a Portfolio.

Hirdetés
Hirdetés