Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kiderült, mi vezetett a kárpátaljai rohamdandár vesztéhez

Hirdetés

Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter megígérte, hogy megbüntetik a katonák haláláért felelősöket.

Az ukrán védelmi minisztérium főfelügyelősége vizsgálatot folytatott az orosz hadsereg által az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) 128. hegyi rohamdandárjának katonái ellen Zaporizzsjai területen végrehajtott rakétacsapás körülményeinek feltárására – írta meg a lenta.ru portál. A vizsgálat eredményeiről Rusztem Umerov védelmi miniszter számolt be a Facebookon.

Mint kiderült, az vezethetett a tragédiához, hogy az AFU tisztjei figyelmen kívül hagyták az álcázási szabályokat a díjátadó ünnepségen. Umerov elmondta, hogy a ház udvarán gyűltek össze a katonák a díjátadásra, de minden álcázási szabályt figyelmen kívül hagytak: például több mint tíz autó parkolt a közelben.

Hirdetés

A védelmi minisztérium vezetője szerint a díjátadó ünnepség alatt egy orosz drón volt az égen. Ezt észlelték, és riasztást adtak ki az egész térségben.

A hadsereget figyelmeztették arra a szektorra, amelyben az ellenséges UAV tevékenykedett. Amint észlelték a rakétaindítást, „rakétafenyegetés” jelzést küldtek. A díjátadó ünnepség helyszínén nem hoztak központi biztonsági intézkedéseket.

Rusztem Umerov, ukrán védelmi miniszter megígérte, hogy megbüntetik a katonák haláláért felelősöket. Umerov elmondta, hogy az ellenőrzésbe az Állami Nyomozó Iroda is bekapcsolódik.

Hirdetés

„Utasítom a vezérkart, hogy ellenőrizze az egységek biztonsági protokolljait. Felszólítom a katonák biztonságáért felelős valamennyi parancsnokot: az alapvető biztonsági intézkedések elhanyagolása elfogadhatatlan” – zárta mondandóját az ukrán védelmi miniszter.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés