Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kijev: Lehet, hogy soha nem lesz béke

Hirdetés

Oroszország és Ukrajna talán soha nem írja alá a jelenlegi konfliktust lezáró hivatalos békeszerződést – írta Kirillo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője egy véleménycikkben, amelynek részleteit hétfőn tették közzé, írta meg az Oroszhírek.

Oroszország és Japán példájára mutatott rá, amelyek a második világháború után soha nem írtak alá átfogó békeszerződést, mivel Tokió igényt tartott az Oroszországhoz tartozó Kuril-szigetek néhány területére – írták.

„Vannak olyan esetek a történelemben, amikor az államok közötti régi háborúk nem zárultak le jogilag. Nyilvánvaló példa erre Oroszország és Japán. Ők 1945 után nem írtak alá békeszerződést [az északi szigetek, más néven az oroszországi Kuril-szigetek körüli vita] miatt. Ez a területi probléma már több mint 70 éves” – írta Budanov az NV magazinban megjelent véleménycikkében.

Hirdetés

„Éppen ezért egy ilyen forgatókönyv a mi esetünkben nagyon valószínű, tekintve, hogy Oroszországnak jelentős területi étvágya van Ukrajnát illetően, és nem csak a Krímre vonatkozólag”.

Forrás: MH

Hirdetés
Hirdetés