Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Videó: Izrael felrobbantotta a parlament épületét a Gázai övezetben

Hirdetés

Az izraeli hadsereg felrobbantotta az általa korábban elfoglalt gázai parlament épületét, ahol korábban csoportképet is készített – jelentette a Haaretz című újság.

Korábban a Times of Israel arról számolt be, hogy az izraeli hadsereg elfoglalta a Gázai övezetben lévő parlamentet, és annak pódiumán csoportképet készített. A Palesztin Törvényhozó Tanács épületét 2007 óta kizárólag a Hamász tagjai foglalják el.

“Az izraeli védelmi erők felrobbantották az épületet, amely a gázai parlamentként szolgált” – írta a lap.

Hirdetés

A lap rámutat, hogy az épületben korábban a gázai parlament ülésezett, de az elmúlt években nem működött.

Október 7-én Izrael példátlan rakétatámadásnak volt kitéve a Gázai övezetből a palesztin Hamász mozgalom katonai szárnya által meghirdetett Al-Aksza hadművelet részeként. A szervezet harcosai ezután behatoltak a dél-izraeli határ menti területekre, ahol tüzet nyitottak a katonákra és a civilekre egyaránt, és több mint 200 túszt ejtettek. Izraelben a hatóságok legfrissebb adatai szerint mintegy 1,2 ezer ember halt meg.

Hirdetés

Válaszul az Izraeli Védelmi Erők a Hamász ellen a Gázai övezetben megindították a Vaskardok hadműveletet. Az izraeli hadsereg több napon keresztül vette át az ellenőrzést a Gázai övezet határához közeli összes település felett, és légicsapásokat indított az övezetben lévő létesítmények, köztük polgári létesítmények ellen. Izrael emellett teljes blokádot hirdetett a Gázai övezet ellen: leállították a víz- és élelmiszer szállítást.

Forrás: Orosz Hírek

 

Hirdetés
Hirdetés