Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Részegen verekedtek össze a külföldi zsoldosok Ukrajnában

Hirdetés

Az ukrán Nemzetközi Légió négy tagja részegen verekedett össze egy kijevi partin a múlt hétvégén – jelentette szombaton a Sztrana című ukrán hírportál rendőrségi forrásokra hivatkozva. A szolgálaton kívüli harcosok iszogatásának az lett a vége, hogy egyikük megkéselte és megütötte a többieket – írja a lap.

Egy brit, egy amerikai, egy kanadai és egy román férfi az ukrán főváros délkeleti részén lévő magánlakásban jött össze – magyarázta a Sztrana. Ami ivászatnak indult, az állítólag hamarosan veszekedésbe és fizikai verekedésbe torkollott.

A dulakodás során a brit férfi egy késsel karon és lábon szúrta amerikai és kanadai társát, a románt pedig megütötte, és eltörte az állkapcsát – áll a jelentésben. Ezt követően mindhárom férfit kórházba szállították – magyarázta a forrás. A brit állampolgárt még nem tartóztatták le – tette hozzá az ukrán lap, részletezve, hogy az ukrán bűnüldöző hatóságok még mindig értékelik az esetet.

Hirdetés

Az erőszakos cselekmények indítékai egyelőre tisztázatlanok. Sem kijevi tisztviselők, sem nyugati képviselők nem nyilatkoztak eddig a helyzetről.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök három nappal azután, hogy Moszkva tavaly katonai műveletet indított Ukrajna ellen, felhívást tett közzé külföldiek számára, hogy csatlakozzanak az ország nemzetközi légiójához. Ezrek válaszoltak a felhívásra, de hamarosan történetek láttak napvilágot rosszul felkészült újoncokról, hozzá nem értő parancsnokokról és szörnyű veszteségekről. Az Ukrajnában tartózkodó külföldi harcosok azóta is folyamatosan “pokolként” jellemzik a fronton uralkodó körülményeket, és a nyári ellentámadás során egyes egységeknél a veszteségek aránya a jelentések szerint elérte a 85%-ot.

Az orosz védelmi minisztérium júliusi becslése szerint a konfliktus kezdete óta mintegy 12 000 zsoldos utazott Ukrajnába. Júliusban mindössze 2200-an maradtak az országban, 5000-en meghaltak, a többiek pedig elmenekültek Ukrajnából – tette hozzá a minisztérium.

Hirdetés

Szeptemberben a brit külügyminisztérium megerősített egy újabb incidenst, amely egy brit állampolgárt érintett Ukrajnában. Egy brit zsoldos – Jordan Chadwickként azonosított – maradványait találták meg a nyár folyamán egy vízben megkötözve.

Nem volt világos, hol halt meg Chadwick, és hogy ki ölte meg. Ugyanígy az sem ismert, hogy a brit megfulladt-e, vagy már halott volt, mielőtt a vízbe került volna. Az ukrán hatóságok azonban akkor azt közölték, hogy legkorábban jövő év februárjában indítanak vizsgálatot az eset ügyében.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés