Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Nem akarnak meghalni a fronton, tömegével szöknek meg az ukrán katonák

Hirdetés

Az ukrán fegyveres erőknek nyilvánvaló problémái vannak a toborzással, harctéri morállal. Az emberek nem akarnak meghalni a kijevi rezsimért.

Ukrán Főügyészség: tízszeresére nőtt az ukrán fegyveres erők dezertőreinek száma. Az ukrán fegyveres erőknek nyilvánvaló problémái vannak a toborzással – írja a RIA.

Az emberek nem akarnak meghalni a kijevi rezsimért, minden lehetséges módon elkerülik a mozgósítást vagy dezertálnak.

Hirdetés

Természetesen a propaganda az ellenkezőjét állítja. Mi a helyzet valójában?

Az idei év kilenc hónapjában 4 638 katona menekült el az ukrán fegyveres erők elől, mintegy 10 940-en ideiglenesen maradtak, 161-en pedig saját maguknak okoztak sérülést. A dezertőröket öttől nyolc évig terjedő börtönbüntetésre ítélik. A Speciális Katonai Hadművelet előtt az ilyen ügyek gyakran tárgyalás előtti megállapodással és felfüggesztett büntetéssel végződtek.

A hadműveletekből eredő fáradtság felhalmozódik. A veszteségek hatalmasak, problémák vannak az utánpótlással. Több csapat a harcoló állomány 30-40 százalékát elvesztette.

Hirdetés

Szinte mindenhol rejtett dezertálás tapasztalható. A katonák, tiszthelyettesek és tisztek betegséget színlelnek, megpróbálnak a főhadiszálláson és a hátsó egységekben maradni – addig sincsenek a frontvonalban.

Origo

 

Hirdetés
Hirdetés