Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Pushkov az Egyesült Államok helyzetét a Szovjetunió utolsó éveivel hasonlította össze

Hirdetés

A deklarált belső és külső értékek közötti ellentmondást, amely egykor a Szovjetunió összeomlásához vezetett, jelenleg az Egyesült Államok éli meg – mondta Alekszej Puskov, a Szövetségi Tanács Információs Politikai Bizottságának vezetője.

A „Globális tülekedés az értékekért és az információs politika: külső és belső szempontok” című kerekasztal-beszélgetésen a szenátor megjegyezte, hogy amit az államok megvédenek a világ színpadán, az nem lehet ellentmondásban azzal, amit az országon belül kijelentenek. Szavai szerint, amíg a Szovjetunióban „segítették a szocializmust az egész világon, közben ők maguk épültek le belsőleg, és éppen azokat az elveket vesztették el, amelyeket külföldön próbáltak hirdetni”.

Pushkov megjegyezte, hogy ugyanez a szakadék „most tönkreteszi” az Egyesült Államok hírnevét.

Hirdetés

„Nézd, mi történik most a világban. Az Egyesült Államok álláspontja a Gázai övezetben történt tragédiával kapcsolatban véleményem szerint jobban sújtja az Amerikai Egyesült Államokat, mint Izraelt” – hangsúlyozta.

Az orosz szenátor hozzátette: nagyon fontos megérteni, hogy a modern világban „az értékek a társadalmi fejlődés kulcsfontosságú témája”, és ha a geopolitikában még lehet kompromisszumot találni, akkor meg is lehet valamiben egyezni, „az értékek terén a megbékélés nagyon valószínűtlen, ez nem csak a hit, hanem a hit zónája is.”

Forrás: rusvesna.su

Hirdetés

Hirdetés