Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Megkéselték a börtönben azt a rendőrt, akit George Floyd meggyilkolásáért tettek felelőssé

Hirdetés

Egy arizonai szövetségi börtönben megtámadták és megkéselték a George Floyd, többszörös visszaeső bűnöző meggyilkolásáért elítélt egykori rendőrtisztet, Derek Chauvint. A börtön alkalmazottjainak életmentő intézkedéseket kellett végrehajtaniuk, Chauvint kórházba szállították.

Bántalmazták a börtönben Derek Chauvint, azt a volt minneapolisi rendőrtisztet, akit George Floyd 2020-as meggyilkolásáért ítéltek el. A férfi állapota stabil, de kórházba kellett vinni őt – írja a CNN az arizonai Büntetés-végrehajtási Hivatal megerősítő információira hivatkozva.

Chauvint jelenleg a közepesen szigorúként számontartott tucsoni büntetés-végrehajtási intézményben tartják fogva.  A hivatal közleményéből kiderül, hogy a börtön alkalmazottjainak életmentő intézkedéseket kellett végrehajtaniuk. A The Guardian szerint a volt rendőrt egy másik rab késelte meg, súlyos sebeket okozva ezzel.

Hirdetés

ÜNNEPELT HŐS FLOYD, PEDIG MÁR A KILENCVENES ÉVEKTŐL KI-BE JÁRKÁLT A BÖRTÖNÖKBŐL

Mint ismert a rendőrség igazoltatta Floydot, miután hamis pénzzel fizetett a cigarettáért, de a férfi az intézkedésnek ellenállt és a rendőrtiszt a földre vitte, majd hosszasan térdelt rajta, az afroamerikai férfi pedig – aki kábítószer hatása alatt is volt – meghalt. Amerikában számos tüntetés volt ezután a rasszizmus ellen, ami vandalizmusba és erőszakba torkollott, Floydot hősként állították be, pedig a férfi már 1998 óta folyamatosan börtönben volt, hol kábítószer birtoklásért és terjesztésért, hol erőszakos cselekményekért. A legsúlyosabb talán az volt, amikor egy terhes nő hasához szorította a pisztolyát annak érdekében, hogy kirabolja. Őt ünnepli a mai napig Amerika hősként és gyilkosként a rendőröket, akik elfogták, de végül túllőttek a célon.

Forrás: PS – Index

Hirdetés

Hirdetés