Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Lövöldözés Amerikában: lelőttek három palesztin diákot Vermontban

Hirdetés

Megugrottak az iszlamofób és antiszemita incidensek, erőszakos támadások az Egyesült Államokban.

Három, amerikai főiskolára járó palesztin diákot lőttek le szombaton Vermontban. A burlingtoni rendőrség eddig nem azonosított és nem fogott el egy lövöldözőt, és nem kommentálta a lehetséges indítékot – írta a Reuters. A tanulók családjai felszólították az Egyesült Államok tisztviselőit, hogy gyűlölet-bűncselekményként vizsgálják ki az esetet.

Hirdetés

„Felszólítjuk a bűnüldöző szerveket, hogy folytassanak le egy alapos vizsgálatot, beleértve a gyűlölet-bűncselekményként való kezelést.

Addig nem leszünk nyugodtak, amíg a lövöldözőt bíróság elé nem állítják”

Hirdetés

– áll a meglőtt diákok családjainak vasárnapi közleményében. Hisham Awartanit, Kinnan Abdel Hamidot és Tahseen Ahmedet kórházban ápolják.

Az Egyesült Államokban az október 7-i izraeli-Hamász konfliktus kirobbanása óta megugrottak az iszlamofób és antiszemita incidensek, beleértve az erőszakos támadásokat és az online zaklatásokat, teszi hozzá a lap.

A burlingtoni rendőrség sajtóközleményt adott ki, amely szerint szombat este a rendőrök két sérültet találtak az egyetemi campus közelében, egy harmadikat pedig kissé távolabb. Az áldozatokat a helyszínen ellátták, majd a Vermonti Egyetem Egészségügyi Központjába szállították, egyikük a hátán, a másikuk a mellkasán kapott lövést, a harmadik diák könnyebb sérüléseket szenvedett.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés