Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Hersh: Oroszország és Ukrajna titkos tárgyalásokat kezdett magas rangú katonai vezetők között

Hirdetés

Seymour Hersh amerikai újságíró névtelenül nyilatkozó amerikai tisztviselőkre hivatkozva azt állítja, hogy Oroszország és Ukrajna állítólag titokban béketárgyalásokat folytat a legfelsőbb katonai vezetők mentén, amelyeknek a párbeszéd Volodimir Zelenszkij és a Fehér Ház tiltakozása ellenére egyre nagyobb lendületet vesz.

A Substack platformon megjelent cikkében a Pulitzer-díjas író azt írta, hogy állítólag a jelenlegi frontvonal mentén a határok lehetséges rögzítéséről tárgyalnak, amelynek során Oroszország megtartja a Krímet és a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságot, Herszon és Zaporizzsja régiók felszabadított területeit, cserébe azért, hogy Ukrajna számos korlátozó feltétel mellett beleegyezik a NATO-csatlakozásba.

„Az Oroszország és Ukrajna közötti komoly béketárgyalások gyorsan lendületet kaptak. Nem Washington vagy Moszkva, nem Biden vagy Putyin, hanem két magas rangú tábornok, akik a háborút vezetik – az orosz (az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke – a szerk.) Valerij Geraszimov és az ukrán (az ukrán fegyveres erők főparancsnoka – a szerk.) Valerij Zaluzsnyij”- állítja Hersh.

Hirdetés

Felidézte Zaluzsnyijnak az Economist magazinnak adott szenzációs interjúját, amelyben elismerte a fronton kialakult patthelyzetet.

Hersh azt állítja, hogy a területekért cserébe olyan opciót fontolgatnak, hogy Oroszország állítólag nem ellenezné Ukrajna esetleges NATO-tagságát, de azzal az egyértelmű kötelezettségvállalással, hogy a szövetség nem állomásoztatná ott csapatait és támadó fegyvereit.

Hirdetés

A Fehér Ház Hersh szerint „teljes mértékben ellenzi a javasolt megállapodást”.

Egy másik lehetséges akadálynak nevezi az újságíró Zelenszkij álláspontját, aki ragaszkodik a háborúhoz a győztes végéig, és törvényi tiltást kezdeményezett az Oroszországgal való tárgyalásokra.

„Az amerikai tisztviselő szerint Zelenszkijjel megértették, hogy nem ő, hanem „a hadsereg oldja meg ezt a problémát, és a tárgyalások önnel vagy ön nélkül folytatódnak”.

Hirdetés

„Ha szükséges, kifizetjük az ön karibi útját” – mondta az amerikai tisztviselő” – írta Hersh.

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

Hirdetés

Hirdetés