Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Lengyel tábornok: „Nem bánnám, ha a magyarokat kizárnák a NATO-ból!”

Hirdetés

A nyugalmazott lengyel tábornok szerint Magyarországot ki kell zárni a NATO-ból, mert blokkolja az Ukrajnának szánt segélyeket – pedig a háborúban álló országnak a NATO-hoz még annyi köze sincs, mint az Európai Unióhoz.

„Botrányos, hogy Orbán Viktor blokkolja az Ukrajnának nyújtott segélyeket. Nem bánnám, ha a magyarokat kizárnák a NATO-ból, hiszen a miniszterelnök nyíltan támogatja a terrorista Vlagyimir Putyint” – állítja Roman Polko. A nyugalmazott lengyel tábornok a Wprostnak azt mondta, az orosz elnök a szolidaritás hiánya és a meggyengült morál miatt nyerhet.

Hirdetés

Nem ez az első alkalom, hogy Magyarországot ki akarják zárni valahonnan, de általában az Európai Unióból tennék: akad olyan vélemény, amely szerint nincs helye az EU-ban olyannak, aki nem támogatja Ukrajna csatlakozását, más pedig azt állítja, egyenesen Orbán Viktort kell kizárni az EU-ból.

A NATO-kizárás mindenesetre meghökkentő ötlet, hiszen egyrészt Ukrajnának ehhez a szervezethez még annyi köze sincs, mint az EU-hoz,

másrészt Magyarország hamarosan teljesíti azt az elvárást, hogy a GDP 2 százalékát védelmi kiadásokra fordítja, de van olyan mutató, amiben már most is abszolút listavezető a NATO-ban.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés