Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Békésben letartóztattak egy gyermekotthoni nevelőt – ő sem a lányokat molesztálta

Hirdetés

A 24.hu információja szerint múlt pénteken letartóztattak Békésen egy gyermekotthoni nevelőt, aki a gyanú szerint az intézményben elhelyezett fiúkat molesztálta.


Illusztráció: Csóti Rebeka / 24

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság a lap kérdésére megerősítette, hogy pedofil bűncselekmények gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak egy 62 éves békési férfi ellen.

Hirdetés

A gyanúsított az eljárás adatai szerint több alkalommal szexuálisan molesztált két, felügyeletére bízott tizenéves fiút.

– A nyomozó hatóság kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását, amit a Békés Vármegyei Főügyészség indítványára a bíróság február 23-án el is rendelt – közölték.

Az ügyben a lap megkereste a Békés vármegyei gyermekotthonokat felügyelő Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központot, ahol a vezetői titkárságon azt mondták, csak a fenntartó, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) engedélyével válaszolhatnak az üggyel összefüggő kérdésekre. A megyei központtal folytatott telefonbeszélgetések során ugyanakkor kiderült, hogy a vezető, Sziszák Katalin Julianna egy hete nem dolgozik az intézményben.

Hirdetés

A békési ügy részletei miatt levelet küldtek az SZGYF főigazgatójának, Cséplőné Gönczi Veronikának, akitől arról is érdeklődtek, valós-e az információ, miszerint leváltották a megyei intézményvezetőt. Az SZGYF-től egyelőre nem reagáltak a megkeresésre.

Mint ismert, az SZGYF-hez tartozik az a bicskei gyermekotthon is, amelynek vezetője, Vásárhelyi János, visszaélve pozíciójával, éveken keresztül kényszerített szexuális aktusokra olyan kiskorú fiúkat, akik az általa vezetett intézményben éltek. A bicskei intézmény igazgatóhelyettese, Kónya Endre – akit azért ítéltek börtönbüntetésre, mert segédkezett a pedofil bűncselekmények eltussolásában – tavaly áprilisban kegyelmet kapott Novák Katalintól. A kegyelmi ügy okozta felháborodás miatt az államfő lemondott.

Kuruc.info

Hirdetés
Hirdetés