Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Medvegyev új térképet mutatott be Ukrajna feldarabolásáról, amely szerinte egyetlen megyére korlátozódna – hazánk kapná Kárpátalját

Hirdetés

Egyre inkább nyeregben érzik magukat az oroszok a háború kimenetelét illetően, ennek tudható be, hogy Dmitrij Medvegyev volt orosz államelnök egy új térképpel provokálta Ukrajnát, amely az orosz elképzelések szerint mindössze egyetlen megyére korlátozódna. A nem is annyira állóvíz további felkavarásának vágya abból látható, hogy a térkép alapján Magyarország kapná Kárpátalját, a lengyelek pedig tekintélyes méretű nyugat-ukrajnai területeket.

A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy Dmitrij Medvegyev volt orosz államelnök a szövetségi oktatási maratonon tartott előadáson mutatott be egy térképet Ukrajna lehetséges felosztásáról. Mint kiemelte, Ukrajna kétségkívül Oroszország, ennek fényében Ukrajna csupán egy megyére korlátozódna, a nyugati megyéket Lengyelország, Románia és Magyarország között. Ukrajna keleti országrésze nyilván Oroszországé lenne. Medvegyev szólt arról is, megítélése szerint Ukrajna jelenlegi vezetésével nem lehetséges semmilyen párbeszéd, ezért a realitásokat felismerő új kormány szükségeltetik. Az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese így folytatta:

az úgynevezett Ukrajna, pontosabban Kis-Oroszország (Malorosszija) esetében minden ellenfelünknek határozottan és örökké meg kell értenie egy egyszerű igazságot: a Dnyeper mindkét partján fekvő területek Oroszország stratégiai történelmi határainak szerves részét képezik. Ezért minden kísérlet arra, hogy ezt erőszakkal megváltoztassák, élve elvágják azokat, kudarcra van ítélve. De ellenségeink folyamatosan azt bizonygatják, hogy Oroszország fő célja az ukrán földek elfoglalása. Az imént már elmondtam, hogy mi a különbség az úgynevezett Ukrajna körüli konfliktusban, és ehhez két megjegyzést is hozzáfűznék. Mi nem próbáljuk meg a kezünkbe venni a »független« Ukrajna kincseit – a búzát, az acélt, a gázt és a szenet. Valójában kiderült, hogy ez a gazdagság sajnos már nem létezik.

Hirdetés

Majd hozzátette:

A jelenlegi Bandera-korszak Ukrajnájában sajnos nincs semmi olyan különleges a gazdaság szempontjából, amivel Oroszország, egyébként a nyugati országokkal ellentétben, ne rendelkezne sokkal nagyobb mennyiségben. Ezt meg kell érteniük. Ukrajnában a fő vagyonunk egészen más jellegű. A nagy érték, amit nem adunk fel senkinek semmiért: az emberek. Ők közel állnak hozzánk, végül is a családtagjaink.

Forrás: Magyar Nemzet

Hirdetés
Hirdetés