Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Magyar Péter újabb üzenetet küldött

Hirdetés

Egy korrupciós bűncselekmény kapcsán, feljelentés elmulasztása miatt hívták fel Varga Judit volt férjét.

Magyar Péter csütörtökön Facebook-oldalán tette közzé, hogy szerdán – állítása szerint – felhívta a „Központi Nyomozó Ügyészség” egyik ügyésze, hogy tanúként meghallgatnák egy korrupciós bűncselekmény kapcsán, feljelentés elmulasztása miatt.

Az újdonsült politikus szavai szerint az idézést a múlt héten adták postára, ám úgy látják, hogy azt még Magyar nem vette át, így szerdán személyesen mentek az idézést átadni, de nem találták otthon, ezért hívták telefonon.

Hirdetés

Innen is üzenem Polt Péter legfőbb ügyésznek (volt Fidesz tagnak), hogy legalább a látszatra ügyeljen”

– írta közösségi oldalán Magyar, aki felszólította a legfőbb ügyészt, távozzon a hivatalából.

Reagált az ügyészség Magyar Péter állításaira

Hirdetés

Magyar Péter csütörtökön Facebook-oldalán tette közzé, hogy felhívta a Központi Nyomozó Ügyészség egyik ügyésze, hogy tanúként meghallgatnák egy korrupciós bűncselekmény kapcsán, feljelentés elmulasztása miatt.

A poszt megjelenése után pár órával megérkezett az Ügyészség reakciója is, mint írták, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Magyar Pétert először írásban idézte, az idézést 2024. február 27-én adta ki. A 2024. március 1-jei kézbesítés eredménytelen volt, mert a címzett nem tartózkodott otthon, ezért a kézbesítő postai értesítőt hagyott a címen. A postai nyomkövető adatai szerint a hivatalos küldeményt a címzett nem vette át – idézi a közleményt az Index.

Az ügyészség tájékoztatása szerint azt követően, hogy Magyar Péter nem fogadta az ügyészség telefonhívását, az ügyészség 2024. március 6-án – a büntetőeljárási törvény szabályai szerint – az idézést két alkalommal rövid úton személyesen is megkísérelte kézbesíteni, ami szintén nem járt eredménnyel. Ekkor a nyomozó ügyészség ügyésze SMS-üzenetet küldött az érintettnek.

Hirdetés

Magyar visszahívta az ügyészség nevében eljáró személyt, az eljáró ügyész közölte vele, hogy tanúként kívánja kihallgatni a következő hét keddjén. Magyar ekkor egy programra hivatkozott, ám megígérte, hogy jogi képviselőjével konzultálva másnap reggel keresni fogja az ügyészséget, megfelel-e neki az időpont.

Ez a mai nap délelőttjéig nem történt meg” – írja közleményében a KNYF.

Forrás: Mandiner – Index

Hirdetés

Hirdetés