Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Oroszország felvételeket közölt a meghiúsított ukrán betörési kísérletről

Hirdetés

A Belgorodi területre történt sikertelen ukrán betörések utóhatásait bemutató videókat tett közzé kedden az orosz védelmi minisztérium.

A kijevi erők a nap folyamán korábban több támadást indítottak a Belgorodi és a szomszédos Kurszki területekre. Az orosz hadsereg és a határőrség valamennyi támadást visszaverte – közölte a minisztérium, mondván, hogy az ukrán csapatoknak nem sikerült áttörniük.

A minisztérium által közzétett felvételeken látszik, hogy a támadók által hátrahagyott nehézpáncélosok láthatók. Az egyik felvételen egy szovjet gyártmányú, reaktív páncélzattal felszerelt T-72-es harckocsi látható, amelyet az ukrán erők egy orosz határellenőrző pont közelében hagytak magára. A jármű egy út közepén látható súlyosan megrongálódott állapotban, és sűrű füst szivárog a burkolatából. A harckocsi ajtajai nyitva vannak, és a személyzetet sehol sem lehet látni.

Hirdetés

Egy másik felvételen két páncélos látható, amint egy mezőn áll. Nem világos, hogy milyen nehéz felszerelés látható a videón. A védelmi minisztérium szerint a támadásban részt vevő ukrán csapatokat több amerikai gyártmányú páncélozott jármű támogatta, amelyeket az orosz erők megsemmisítettek. A videó egy másik orosz határátkelő közelében készült – tették hozzá.

Korábban a minisztérium azt közölte, hogy a kijevi erők legalább 60 katonát, öt harckocsit és egy páncélozott harcjárművet is elvesztettek a Belgorodi területet ért sikertelen támadásban. A támadókat rakéták, tüzérség és légierő segítségével verték vissza – tette hozzá.

Hirdetés

A Kurszki területen ukrán szabotázs- és felderítő csoportok szintén megpróbálták áttörni az orosz határt, de súlyos veszteségek elszenvedése után kénytelenek voltak visszavonulni – közölte a minisztérium.

A keddi támadások voltak az ukrán erők legutóbbi kísérletei az orosz határ áttörésére az elmúlt napokban. Az orosz katonai és biztonsági szolgálatok szerint minden ilyen támadást visszavertek.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szerint március 10-e óta Kijev több mint 100 katonát, hat harckocsit, egy francia Caesar tüzérségi rendszert és 20 páncélozott járművet veszített ilyen támadásokban.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés