Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Videó: Oroszország megsemmisített egy újabb amerikai HIMARS rakétarendszert

Hirdetés

Moszkva közzétett egy videót, amelyen az a pillanat látható, amikor az orosz erők megsemmisítettek egy ukrán üzemeltetésű, amerikai gyártmányú HIMARS rakéta-sorozatvetőt.

Az M142-es nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszerről (HIMARS) az orosz védelmi minisztérium keddi napi tájékoztatójában tett említést. A felvételeket nem sokkal később tették közzé.

A rövid felvétel nyilvánvalóan egy drónról vették fel, és a fegyverrendszert egy két mezőt elválasztó erdősáv takarásában látható. Ezután egy erőteljes robbanás látható néhány méterre a sorozatvetőtől.

Hirdetés

Hirdetés

A minisztérium nem pontosította, hogy pontosan hogyan és hol vették célba a HIMARS-t. A tájékoztató felsorolta Kijev azon katonai eszközei közé, amelyeket az elmúlt 24 órában az orosz taktikai légierő, drónok és tüzérségi erők semmisítettek meg.

Az Egyesült Államok a jelentések szerint 39 kerekes rakétaindítót bocsátott Ukrajna rendelkezésére, amelyeket 227 milliméteres M30/31-es rakéták kilövésére terveztek. A Forbes januárban azt állította, hogy Oroszország ezek közül egyet sem semmisített meg, “és nem azért, mert nem próbálkozott”, ellentmondva Moszkva korábbi állításainak.

Az orosz hadsereg a HIMARS-ok megsemmisítését a moszkvai erők által elért legújabb találatként jellemezte. A múlt héten egy jó minőségű videó került fel az internetre, amelyen szintén egy ilyen fegyverrendszer megsemmisítése látható. A beszámolók szerint egy Iskender rakéta megsemmisített egy rakétaindítót és két másik ukrán katonai járművet.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés