Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kirill Budanov kiemelt célpontja lett az oroszoknak

Hirdetés

Ukrajna katonai hírszerzésének vezetőjét, Kirill Budanovot az orosz csapatok kijelölt célpontjának kell tekinteni – jelentette ki kedden újságíróknak Alekszandr Bortnyikov, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetője. Ugyanezt az elvet kell alkalmazzuk mindenkire, aki „bűncselekményeket követ el” Oroszország ellen – tette hozzá a tisztviselő.

Egy moszkvai bíróság 2023 decemberében rendelte el Budanov letartóztatását terrorizmus vádjával, miután Kijev vezető kémfőnökét azzal vádolták, hogy több mint 100 „terrortámadás” előkészítésében vett részt, melyeket drónok segítségével hajtottak végre, orosz polgári létesítmények ellen.

Az ukrán katonai hírszerzés (GUR) vezetője nyíltan szorgalmazta az orosz területeken végrehajtandó támadásokat. Budanov kezdetben „partizántevékenységnek” titulálta ezeket az akciókat, később azonban beismerte azokat ukrán állam követte el.

Hirdetés

„Azok, akik Oroszország és az orosz állampolgárok ellen követnek el bűncselekményeket, legitim célpontot jelentenek”

– mondta Bortnyikov, amikor Budanovról és más magas rangú ukrán hírszerző tisztviselőkről kérdezték. Újságírói kérdésre, hogy Oroszország miért nem lépett még fel ezekkel a célpontokkal szemben, az FSZB vezetője azt válaszolta, hogy ez a lehetőség „még előttünk áll”.

Forrás: NIF

Hirdetés
Hirdetés