Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

Hírek

Magyar Péter bejelentette, hogy van még a nem is létező hangfelvételekből, amit nem szokott csinálni, aztán azt is, hogy iszik egy sört

Hirdetés

Nagy Ervin színművész a semmiből varázsolt Magyar Péternek hangtechnikát a rögtönzött, Markó utcai “spontán” tüntetésre, amelyet Magyar még koradélután jelentett be. Az Index állítása szerint több ezren gyűlhettek össze meghallgatni Varga Judit exének szónoklatát. Magyar Péter végül Nagy Ervinék teherautójának platójáról szólt a tüntetőkhöz, akik folyamatosan Polt Péter legfőbb ügyész távozását követelték. Kiderült, hogy Magyar még keresni fog terhelő hangfelvételeket, majd fél 8-kor hazaküldte a tüntetőket, megjegyezve, hogy ő azért még marad, és iszik egy sört.

Magyar Péter elöljáróban arról beszélt, szerinte nem politikai tüntetést szervezett, hanem egy „nemzet demonstrációját”. A reggel az Ügyészségre bevitt hangfelvétellel kapcsolatban ugyanakkor kiemelte, az csak a kétkedők szerint nem volt „atombomba”, mivel szerinte az ügyészek kénytelenek lesznek tanúként kormánytagokat meghallgatni, köztük Orbán Viktor miniszterelnököt. Mint hozzátette, „a kormány bizonyos körei” már fél évvel a meggyanúsítás előtt „figyelmeztethették”  Völner Pált, hogy nyomozás folyik, „ezzel is ellehetetlenítve a hatóságok munkáját”. A hangfelvételen egyébként Varga Judit arról beszélt, hogy azt mondták Völner Pálnak, álljon le, tehát erősen indokolt a feltételes mód a „figyelmeztetés” kapcsán. Magyar egyébként a tömeggel egyetértve Polt lemondásában látta egy független vizsgálat lefolyásának reális esélyét.

A beszéd végén háromszáz fáklyát osztottak ki, ezzel vonultak a tüntetők az Országház elé.

Hirdetés

Ezt követően a Vértanúk terére vonult a tömeg, ahol Magyar elmondta, szívesebben lenne a gyerekeivel, de ő mégis itt van, a gyerekek pedig édesanyjukkal. Magyar azt is elismételte, senki nem ért az igazságügyi miniszterséghez, illetve a magyar igazságügy működéséhez, kivéve őt. Ennek megfelelően Magyar az EP-választásokon is indulni kíván, mandátumát azonban nem venné fel, mert „rá itthon van szükség”.

Hogy pontosan mit tenne idehaza, arról csupán annyi derült ki, hogy további bizonyító erejű hangfelvételeket keres, amelyek ugye el sem készültek, hiszen Gulyás Balázs műsorában 24 órával ezelőtt még arról beszélt, ő nem olyan ember, aki hangfelvételeket készít. Ezek szerint mégis.

Eddig és ne tovább, gyakoroljunk nyomást a kormányra

Hirdetés

– jelentette ki Magyar Péter, majd felsorolta az elmúlt évek baloldali tüntetéseinek legfőbb sarokpontjait és követeléseit.

Ezt követően Magyar Péter mindenkinek békés hazautat kívánt, ugyanakkor jelezte, hogy ők még itt zenélnek és lehet isznak egy sört.

Forrás: index.hu; Pesti Srácok

Hirdetés
Hirdetés