Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Történelmi vereséget szenvedhetnek a konzervatívok a következő választáson

Hirdetés

Egy új felmérés szerint a brit konzervatívok még száz parlamenti helyet se tudnának megnyerni a hatszázötvenből. A népszerűtlen Rishi Sunak még saját választókerületét is elveszítheti.

Egy felmérés szerint a toryk mindössze 98 angliai választókerületben nyernének a választásokon. Ezzel szemben a Survation kutatása szerint a Munkáspárt 468 mandátumot szerezne – számolt be a Sky News.

Hirdetés

A közvélemény-kutatás egészen drámai bukást jósol a Rishi Sunak vezette konzervatívoknak.

A felmérés szerint a Munkáspárt 45%-on áll, a Konzervatív Párt pedig 19 ponttal lemaradva 26%-on.

A Covid előtti utolsó választáson Boris Johnson és a konzervatívok elsöprő győzelmet arattak, azonban az elmúlt négy évben elvesztették szavazók bizalmát.

Hirdetés

Könnyen lehet, hogy a miniszterelnök is elveszíti saját választókerületét, mivel előnye a Munkáspárt jelöltjével szemben alig két százalék.

A felmérések alapján elveszítheti a képviselői székét Penny Mordaunt alsóházi vezető, James Cleverly belügyminiszter és Grant Shapps védelmi miniszter is. De bukhat Jeremy Hunt pénzügyminiszter is, mivel mindössze egy százalékos előnye van a liberális demokrata jelölttel szemben. Kemi Badenoch üzleti miniszter valószínűleg megtartaná a helyét, akárcsak Suella Braverman korábbi belügyminiszter, akit Sunak tavaly novemberben rúgott ki.

A felmérés alapján rengeteg szavazatot visz el a konzervatívoktól a jobboldali Reform UK párt,

Hirdetés

ami az előrejelzések szerint hét választókerületben a második helyet szerezné meg, s ami Nigel Farage-dzsel hódítja el a szavazók figyelmét. Ha a Reform nem indulna, akkor a konzervatívok 150 mandátumot vinnének el. Ez is jelentős veszteség lenne, de talán könnyebben újraépíthetné Sunak utódja a pártot.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés