Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Keményen összeszólalkozott Karácsony Gergely és Vitézy Dávid

Hirdetés

Karácsony Gergely főpolgármester és kihívója, Vitézy Dávid húsvétvasárnap egy Mol Bubiról szóló bejegyzés alatt szólalkozott össze. Az egykori közlekedési államtitkár szerint a városvezető mindenáron megpróbálja lerángatni őt a „politikai mocsárba”. Karácsony szerint azonban Vitézy nem tűri jól a kritikát.

Habár hivatalosan még nem jelentették be a főpolgármester-jelölti vitát, Karácsony Gergely és Vitézy Dávid ennek ellenére is kemény szóváltásba kezdett a közösségi médiában.

A főpolgármester húsvétvasárnap a Facebook- és Instagram-oldalán is veszteséges szolgáltatásként mutatta be a MOL Bubit. A G7 cikkét idézve kiemelte, hogy a rendszert a Vitézy Dávid vezette BKK adta át 2014 szeptemberében, és annyira kevesen használták, hogy „2018-ra már évi 140 millió forintnál is nagyobb veszteséget termelt”.

Hirdetés

A reakció nem sokáig váratott magára, Vitézy Dávid a bejegyzés alatt válaszolt Karácsony Gergely állítására.

Szomorúan látom, hogy a húsvéti ünnepet is lejáratással töltöd, és mindenáron próbálsz lerángatni a számodra oly otthonos politikai mocsárba. 5 éve még agyba-főbe dicsérted a Bubit, a korábban a BKK-ban elvégzett munkát »zseniálisnak« nevezted

– fogalmazott az LMP által támogatott jelölt.

Hirdetés

Vitézy Dávid kifejtette, hogy a Bubit a semmiből valósították meg 10 évvel ezelőtt az akkor elérhető legjobb technológiával. „Végigtárgyaltuk rengeteg ellenséges, parkolóhelyeket feladni nem akaró kerülettel.” Mint írta, helyesnek tartja, hogy egy évtized után megújult a Bubi, sőt még a bővítését is szükségesnek látja.

Hozzátette, hogy méltóbb lenne a fővároshoz, ha Karácsony Gergely pártpolitikai csatározás helyett Budapest jövőjéről is beszélne a kampányban. Vitézy Dávid elmondta, hogy ő a maga részéről ezen lesz, majd áldott húsvéti ünnepeket kívánt a főpolgármesternek.

Karácsony Gergely szerint Vitézy nehezen tűri a kritikát

Hirdetés

Vitézy Dávid hozzászólását a főpolgármester sem hagyta szó nékül. Mint írta: „Egy politikusnak tűrni kell a kritikát, úgy látom, ez neked nehezen megy”. Megjegyezte, hogy a főpolgármester-jelölt az ügyben nem vele vitatkozik, hanem a G7 cikkében leírt tényekkel. Karácsony Gergely szintén szép húsvétot kívánt Vitézy Dávidnak.

A politikus ismét válaszolt a főpolgármesternek, majd úgy fogalmazott:

Kaptam már elég alaptalan vádaskodást az előző főpolgármestertől is, hidd el, jól bírom – viszont úgy tűnik, nem csak a vita előli menekülést sikerült elsajátítani Tarlós Istvántól – tette hozzá Vitézy Dávid.

Hirdetés

Forrás: Index – VH

Hirdetés