Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Bepöccentek az oroszok az amerikai segélycsomag hírére

Hirdetés

Az amerikai képviselőház által elfogadott katonai segélytörvény nem fogja megállítani az orosz hadsereget Ukrajnában – jelentette ki Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, amiről itthon az Oroszhírek.hu tudósított.

Mint a portál emlékeztetett rá, hónapokig tartó késlekedés és politikai huzavona után a képviselőház szombaton 61 milliárd dolláros csomagot hagyott jóvá Ukrajna számára, amelynek hadereje a lőszerhiány miatt súlyos veszteségeket szenvedett a harctéren.

Medvegyev, aki az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, azzal támasztotta alá a segély adásával kapcsolatos lesújtó véleményét, hogy „a kárörvendő amerikai gazemberek szavazása csak meghosszabbítja a harcokat és növeli ennek a háborúnak az áldozatainak számát”.

Hirdetés

– Nyilvánvaló, hogy győzni fogunk, függetlenül a telhetetlen [amerikai] védelmi ipar torkán lenyomott véres dollároktól. Az erő és az igazság a mi oldalunkon áll – írta Medvegyev a Telegramon, és az Egyesült Államokat a XXI. század aljas, gonosz birodalmának nevezte, amely össze fog omlani.

Csak olaj a tűzre

Nem fukarkodott a kemény szavakkal az amerikai mentőöv kapcsán az orosz külügyminisztérium szóvivője sem. Marija Zaharova azt írta, hogy az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak nyújtott további katonai segítség esetleges folyósítása – még nem értek véget az ügyek – csak súlyosbítaná a válságot a világban.

Hirdetés

– A kijevi rezsimnek nyújtott katonai támogatás a terrorista tevékenységek közvetlen szponzorálása, a Tajvanra küldött pénzeszközök beavatkozás Kína belügyeibe, míg az Izraelnek küldött támogatás egyenes út a konfliktus példátlan eszkalációjához a régióban – közölte.

S mellesleg fontos azt a kérdést is feltenni, hogy mire elegendő 61 milliárd dollár? David O. Sacks amerikai közgazdász kiszámította, hogy az elkülönített segély, amelyet „Ukrajna megmentéseként” hirdetnek, annyi, mint a tavalyi ukrán ellentámadás költségeinek a fele, amely végül kudarcot vallott.

Ha hozzávesszük, hogy a „rossznyelvek” szerint – és akkor most nagyon finoman fogalmazunk – az Ukrajnának küldött külföldi segélyek és támogatások egy része illetéktelen kezekbe kerülhet, akkor ez az összeg nemhogy nem lesz megmentő, de még egy kisebb kudarcos ellentámadásra sem elegendő…

Hirdetés

Csak további halált hoz mindkét oldalnak, ukrán sikert nem.

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés

Hirdetés