Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Gyurcsányt szidta a Hvg-interjúban Poloska, majd a cikk megjelenése után kihúzatta

Hirdetés

A magyargyűlölő Hvg pedig ki is húzta.

A Media1 olvasója különös változtatásokra lett figyelmes az eredetileg a hvg hetilapban, majd a hvg internetes oldalán is megjelent, Magyar Péterrel készült exkluzív interjú szövegét illetően a 2006-os budapesti zavargásokkal kapcsolatban. A két szöveg ugyanis nem teljesen volt egyforma.

Hirdetés

A portál ezért felkereste a Hvg-t, hogy megkérdezzék, mi az oka annak, hogy az interjú egyik fontos részét utólag ilyen jelentősen megváltoztatták.

„A Hvg hetilap és eredetileg a Hvg360 a Magyar Péterrel készített interjúnak azt a változatát közölte, amelyet a politikus, illetve a stábja ellenőrzött és megfelelőnek talált.Az online megjelenés után azonban Magyar Péterék mégis úgy ítélték meg, hogy az egyik megjelent kijelentés félreérthető lehet, ezért ennek megváltoztatását kérték. Magyarázatuknak a szerkesztőség helyt adott. A változtatás tényét a szerkesztőség a cikk alján jelzi” – írta a portálnak a szerkesztőség.

Történt ugyanis, hogy a Media1-nek sikerült fotókkal is dokumentálnia, hogy a hvg hetilap május 23-án, csütörtökön nyomtatásban, majd online is megjelent interjúban Magyar Péter arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc fociultrákat vetett be 2006-ban:

Hirdetés

„De ha ők nem vetik be a fociultrákat, mint Gyurcsány tette 2006-ban, ha ők nem támadnak ránk, akkor béke marad az utcán”– áll a hetilap szövegében.

A nyomtatásban és online megjelent interjú tartalma később viszont online, váratlanul jelentősen megváltozott, ugyanis eltűnt a mondatból Gyurcsány neve.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés