Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Times: Zelenszkij emberei meg akarták ölni Budanovot

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij biztonsági emberei közül két ezredes azt tervezte, hogy meggyilkolja Kirillo Budanovot, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési igazgatóságának vezetőjét – írja a The Times.

„A merényletet drónok és rakétacsapás alkalmazásával tervezték” – írja a lap.

Mint a Times rámutat, a vádlottaknak információkat kellett volna átadniuk a GUR-vezető autókonvojának mozgásáról, hogy azt ballisztikus rakétával lehessen eltalálni. Az SZBU bizonyítékok nélkül állította, hogy az ezredesek állítólag kapcsolatban álltak Oroszországgal.

Hirdetés

Május elején az SzBU közölte, hogy az Ukrán Államvédelmi Igazgatóság két ezredesét őrizetbe vették a Zelenszkij elleni merénylet előkészítésének gyanújával. Az SZBU szerint az ügynökök tervei között szerepelt Zelenszkij és más magas rangú ukrán tisztviselők megfigyelése. Megjegyezték, hogy köztük volt az SZBU vezetője, Vaszil Maljuk és Budanov. Az ügynökség szerint az ügynököknek rakétacsapással kellett volna célba venniük, és szükség esetén kamikaze drónt kellett volna használniuk.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő nem volt hajlandó kommentálni az Ukrán Biztonsági Szolgálatnak a Zelenszkij elleni merényletről szóló nyilatkozatát, megjegyezve, hogy nehéz igaznak vélni az ügynökségtől származó információkat.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés