Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Összepattantak Magyar Péter és Dobrev hívei a Várkert Bazárnál – videó

Hirdetés

Magyar Péter és a Dobrev Klára is tüntetést hirdetett a Várkert Bazár elé, ahol a közmédia élő választási vitáját rendezik csütörtök este 8 órától. Ezzel párhuzamosan a Magyar Kétfarkú Kutyapárt kicsit odébb, a Döbrentei téren demonstrált. A vita kezdete előtt körülbelül másfél órával érkezett meg a Clark Ádám térre Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője. Körülbelül 200-300 szimpatizáns várta Dobrevet. A vezetésével a Várkert Bazár elé vonultak a DK-sok, ahol már Magyar Péter hívei is gyülekeztek. A szervezők először azt akarták, hogy teljesen kikerüljék a tiszásokat, de végül szabályosan átvágtak a tömegen. Füttyögés, fújolás, de köszöngetés és kölcsönös taps is volt, amikor Dobrev Klára és a DK szimpatizánsai átvonultak a Magyar Péter hívei között.

A Telex tudósítója szerint nagy a feszültség a két tábor között. Magyar Péter 7 óra körül felment a színpadra, és megkérte a DK-sokat, hogy tegyék le a zászlóikat, majd hagyják el a helyszínt, vagy a rendőröket kéri meg, hogy segítsenek ebben. A DK-sok erre percekig nem voltak hajlandóak, de végül leeresztették a zászlókat.

Hirdetés

A DK-sok korábban a „Szerbusztok! Szerbusztok!” skandálásal próbálkoztak meg, később felhangzott, hogy „Európa! Európa!”. Magyar Péterék színpadjáról az egyik szervező többször nyugalomra intette a tömeget, de azért felhangzott egy fújolás- majd füttyögéshullám. Később azt skandálták: „Árad a Tisza! Árad a Tisza!”Nem sokkal azután, hogy a DK-sok keresztülvonultak a tisztás tüntetésen, visszafordultak, és beálltak Magyar Péter hívei közé. A Telex helyszíni tudósítója szerint a tiszások nem mind örültek a hívatlan vendégeknek, a tömegben olyan kiáltásokat lehet hallani, mint „Ezek meg mit keresnek itt?”

A vita kezdete előtt pár órával Magyar Péter arról posztolt, hogy információi szerint a vitán az MTVA megpróbálja majd lejáratni az ellenzéki listavezetőket, és azt is megakadályoznák, hogy a média tudósíthasson a vitáról. Ezért levelet írt a közmédia vezetésének, amiben felszólította őket, hogy a róla szóló bejátszásokat küldjék el neki a megadott időpontig, a vitáról készült felvételeket pedig adják ki a teljes magyar médiának.

Hirdetés

A rendőröket megtapsolták, a Mónika show is szóba került 

19:15:  Eközben a rendőrök továbbra is a DK-sokkal egyeztettek. A DK-s szimpatizánsok a párt képviselőit biztatják, hogy ne hagyják magukat. Magyar Péter megköszönte a rendőrök munkáját.

A TÖMEG IS MEGTAPSOLTA A RENDŐRÖKET TAPSOLJA.

Hirdetés

A DK-soknak azt javasolta Magyar Péter, hogy a Lendvai utcába [itt található a Fidesz székháza – a szerk.] menjenek, eltévesztették a címet. A politikus „Mónika shownak” és „Rogán shownak” nevezte az esti vitát,

Mint mondta, megtudta azt is, hogy az élő ,vita’ előtt nem lesz bejátszás. Beszélt arról is, hogy ennyi rendőr még egyik rendezvényükön sem volt.

Félnek az urak

Hirdetés

– mondta Magyar Péter.

Eközben a DK-sok elkezdték eltávolítani a zászlókat, és közbeszóltak Magyar Péter mondatai közben, hogy a Fidesz embere volt. A Tisza pártos, láthatósági mellényes szervezők elmondták: ha DK-sok lennének, nem mertek volna idejönni.

Folytatódott a balhé, a beszédre még mindig várni kell 

19:10: Eközben az egyik szervező rászólt az egyik fotósra ne menjen be fényképezni a DK-sokat. A fotós egy határozott lépéssel mégis bement a DK-s képviselőket fényképezni.

A tömeg azóta már nem a színpad felé néz, hanem a DK-sok felé fordult, és szócsatába kezdtek.

AZT MONDOGATJÁK EGYMÁSNAK HOGY KI HÁNY SZÁZALÉKOT FOG ELÉRNI A VÁLASZTÁSON.

A tiszás szervezők undorítónak nevezték a DK-sokat.  A szimpatizánsaik tovább skandálják azt, hogy „Árad a Tisza”. A rendőrök kameráznak.

Magyar Péter a színpadra lépett, rendőri segítséget kért 

19:03: A Tisza párt alelnöke azt mondta a DK szimpatizánsainak: hagyják el a rendezvényt, ha nem teszik le a zászlót (a DK-sok erre nem reagáltak). Hozzátette:

HA A DK-SOK NEM MENNEK MAGUKTÓL, AKKOR A RENDŐRSÉGET KÉRI MEG, HOGY VEZESSÉK KI ŐKET.

Ha a rendőrség intézkedik, akkor jön vissza csak a Tisza alelnöke. Hallatszik az „árad a tisza”, a DK-sok pedig felháborodtak Magyar Péter szavain. A DK-s képviselők karba tett kézzel figyelik az eseményeket, nem mozdulnak, figyelik a színpadot.

Vadhajtások

Hirdetés