Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Moszkva megerősítette a híreket, hogy Franciaország csapatokat készül Ukrajnába küldeni

Hirdetés

Megerősítést nyertek azok a hírek, amelyek szerint Franciaország csapatokat készül Ukrajnába küldeni – közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő a heti sajtótájékoztatóján.

„Megerősítés érkezett azokról a jelentésekről, amelyek szerint Franciaország arra készül, hogy csapatokat küldjön Ukrajnába. Szeretnék rámutatni, hogy április 3-án jelentettük be az ilyen jelentéseket. Bár Párizs megpróbálja eltitkolni hivatásos katonáinak bevonását a konfliktusba, a kijevi rezsim szándékosan támogatja az ilyen fejleményeket, hogy ismét széleskörű nemzetközi támogatásra hivatkozzon és megerősítse sikertelen mozgósítási kampányát” – jegyezte meg a diplomata.

Zaharova rámutatott azokra az Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka által aláírt dokumentumokra, amelyek törvényes jogot biztosítanak a francia kiképzőknek arra, hogy látogatást tegyenek az ukrán hadsereg kiképzőközpontjaiban.

Hirdetés

„Most az Elysée-palotának kellene kommentálnia ezeket az információkat ahelyett, hogy homályos megfogalmazások mögé bújik” – hangsúlyozta az orosz külügyminisztérium szóvivője.

„Technikailag az úgynevezett kiképzőkre azért van szükség, hogy a nagy hatótávolságú, nehezen használható SCALP rakétákat célpontokra irányítsák” – tette hozzá.

Zaharova hangsúlyozta, hogy Lengyelország és a balti államok is nyilatkoztak a csapatok Ukrajnába telepítéséről.

Hirdetés

„Ez világossá teszi, hogy az Ukrajnával kapcsolatos eredeti tervük teljesen megbukott. Most azon kapkodják a fejüket, hogy hogyan folytassák a hadjáratot” – magyarázta a diplomata.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés