Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Videó: ukrán állást rohamoznak meg az orosz erők és norvég jelvényes katonát találnak

Hirdetés

Az RT hírtelevízió orosz nyelvű csatornája által megszerzett testkamerás felvételeken egy orosz katona látható, amint ukrán állásokat rohamoz meg és megtisztítja a lövészárkokat. A videót maga a katona vette fel.

Nem világos, hogy mikor és hol készült a felvétel. A videó azzal kezdődik, hogy a katona belép egy lövészárokba, és tüzet nyit. A katona eldob egy gránátot, miközben a háttérben egy robbanás és egy tompa sikoly hallatszik.

Hirdetés

A katona belép az árokba, ahol három holttest fekszik a földön lőszeres ládák és egy páncéltörő fegyver mellett.

A csatorna szerint egy svéd-brit NLAW páncéltörő irányított rakétarendszert és egy svéd AT-4-es gránátvetőt találtak az orosz csapatok az árokban.

A videón látható halott katona egy amerikai gyártmányú támadófegyverrel volt felfegyverkezve, és a norvég Telemark zászlóalj jelvényével ellátott egyenruhát viselt – írja az RT. A katona nemzetisége azonban nem világos, mivel egyes ukrán online boltok külföldi hadseregek által viselt jelvények mintájára készült jelvényeket is árulnak.

Hirdetés

Számos NATO-országhoz hasonlóan Norvégia is fegyvereket és felszerelést adományozott Ukrajnának, valamint kiképzést is biztosított. Az orosz védelmi minisztérium becslései szerint 13 400 külföldi zsoldos csatlakozott az ukrán hadsereghez, és közülük közel hatezret megöltek.

Az elmúlt hetekben heves harcok dúltak Donbasszban, valamint az ukrajnai Harkovi területen, ahol az orosz csapatok több települést is elfoglaltak a határ mentén.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés