Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Döbbenetes: Még több nőt küldenének az ukrán frontra

Hirdetés

Jurij Fedorenko, az Ukrán Fegyveres Erők „Achilles” drónos támadó csapatának parancsnoka szerint Ukrajnában mindenkinek – férfinak és nőknek egyaránt – be kell vonulnia – írja az Unian ukrán hírügynökség, amelyet itthon az Index.hu szemlézett.

– Őszintén hiszem, hogy minden ukránt be kell vonni – férfiakat és nőket. 18 éves kortól. A harci cselekményekben való részvételt 23 éves kor után el kell fogadni. Vagyis nem 25 éves kor után. Tehát a 24 év pontosan az, ami kellene. Addigra mindenkinek rendelkeznie kell egy katonai szakterülettel, hogy megértse, hogyan működik az – mondta Fedorenko.

Véleménye szerint, ha Ukrajna ennyire felkészült lett volna a háborúra, már az első napokban mindenki fegyvert fogott volna, és a katonai alapokat ismerve kiállt volna a védelem mellett.

Hirdetés

– És ennyi emberszámmal, kevesebb veszteséggel sokkal nagyobb eredményt tudnánk elérni – tette hozzá a katona. Kiemelte, hogy évekbe telik a nemzet felkészítése, és már most meg kell tervezni a szükséges kiadásokat az állami költségvetésben minden állampolgár adatainak frissítésére, lépésről lépésre történő felkészítésére.

A mozgósítottak jelenlegi kiképzésével kapcsolatban Fedorenko megjegyezte, hogy egy hónapig általános katonai kiképzésen vesznek részt, de ennek a kiképzésnek a minősége a kiképzőközponttól függ.

Az Index cikkének már a címe is beszédes:

Hirdetés

„Minden 23 év feletti nőt bevetne a fronton az egyik ukrán parancsnok”. Az ötlet hajmeresztő, és rögtön érdemes is feltenni a kérdést, hogy ha minden 23 év feletti férfit és nőt – 60 éves korig – elküldenek a frontra, akkor ki fog dolgozni, gyereket szülni és nevelni Ukrajnában? S ha ezeknek az embereknek a jelentős része megsérül, megnyomorodik, vagy éppen meghal a fronton, akik alkotják majd a jövő Ukrajnáját? Persze, ha marad egyáltalán ilyen ország a háború után…

Fogalmam sincs, hogy az ukrán vezetők – akik sokak szerint idegen érdekeket szolgálnak – hogyan alszanak azok után, hogy tömegeket küldenek mészárszékre? Hogyan alszanak azok után, hogy százezrek sebesülnek és halnak meg a fronton a brutális mozgósítás miatt? Ahhoz, hogy valaki ilyen döntéseket meg tudjon hozni, elképesztő lelkület kell…

Illetve sokkal inkább annak teljes hiánya. Állok, és nem hiszem el, hogy ez megtörténhet!

Hirdetés

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés