Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Rendkívüli: szélsőbaloldali támadó késelte meg az AfD politikusát

Hirdetés

Az elkövetőt letartóztatták. Rövid időn belül ez a második késes támadás Mannheimben.

Kedden késő este Mannheimben megkéselték a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) egyik önkormányzatiképviselő-jelöltjét a német dpa hírügynökség szerdai értesülése szerint.

Az áldozat megsebesült, az elkövetőt letartóztatták

Hirdetés

Az incidens éjszaka háromnegyed tizenegykor történt. A mannheimi rendőrség hivatalosan reggel csak annyit erősített meg, hogy rendőri akció történt. Részletes tájékoztatást az esetről szerda délelőttre ígértek

Az AfD helyi szervezetének tájékoztatása szerint az incidens a piactér közelében történt. Az AfD jelöltje állítólag egy plakátrongálót ért tetten.

Amikor megpróbálta ebben megakadályozni, akkor az illető megtámadta, s késsel megsebesítette. A megtámadott jelölt egyelőre kórházban van könnyebb, vágott sebesülésekkel.

Hirdetés

Az AfD tájékoztatásában a „baloldali szélsőségesként” írta le a támadót, ezt azonban hivatalosan még nem sikerült megerősíteni.

„Meg vagyunk döbbenve és le vagyunk sújtva” – mondta Markus Frohnmaier, az AfD tartományi elnöke.

Mint ismert, alig pár nappal korábban Michael Stürzenberger ellen intézett hasonló merényletet egy iszlamista elkövető. A politikus segítségére siető egyik rendőr olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházi ápolás ellenére is életét vesztette.

Hirdetés

NIF

Hirdetés

Hirdetés