Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Fény derült Finnország féltett titkára

Hirdetés

Finnország mindmáig titkolta az általa küldött katonai segélycsomagok részleteit, a vezérkari főnökhelyettes azonban elismerte: az ukrán harctereken tesztelték a legújabb fejlesztéseket.

Miközben Finnország következetesen titkolja az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányok részleteit, Mikko Heiskanen vezérkari főnökhelyettes elismerte, csúcsmodern fegyvereket is küldtek Ukrajnába – számolt be róla a portfolio.hu a finn Helsingin Sanomat híroldalra hivatkozva.

Hirdetés

Mikko Heiskanen finn vezérkari főnökhelyettes egy interjú során elismerte, Finnország nem csak régi, raktárban porosodó felszereléseket adott át Ukrajnának.

Ukrajna a finn védelmi ipar újításainak tesztpályájaként szolgált – jelentette ki a logisztikáért és termelésért felelős helyettes.

Finnország mindmáig következetesen titkolja az általa küldött katonai segélycsomagok egyes részleteit, ugyanakkor Heiskanen elmondta, az ukrán harctereken tesztelték a legújabb finn fejlesztéseket, köztük olyanokat, amelyek még csak a fejlesztési fázisban járnak. A védelmi miniszterhelyettes ugyanakkor nem közölt részleteket az általa említett fegyverek típusairól.

Hirdetés

Heiskanen az interjú során elárulta:

A finn termékek jól szerepeltek a harctéren, a fejlesztésekre nagy kereslet van más országok részéről.

A logiszitákért felelős helyettes beszélt arról is, hogy Helsinkinek még mindig jelentős védelmi ipari termelési tartalékai vannak, amelyek segíthetnének Ukrajna számára több lőszert – főként 155 milliméteres tüzérségi lövedéket – előállítani.

Hirdetés

Heiskanen hozzátette azt is, hogy a finn lövedékek árai hihetetlenül versenyképesek, olcsóbbak, mint több más, európai gyártónál, de még az orosz termelésnél is hatékonyabbak.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés