Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

A Momentum a választás igazi vesztese, még Budapesten is megsemmisült a párt

Hirdetés

Ugyan az SZDSZ urbánus-kozmopolita utódjaként hivatkoztunk évekig a Momentumra, a múlt vasárnapi választásokon azonban kiderült: tényleg csak néhány vegán művészellátóban kíváncsiak Donáth Anna és Cseh Katka bohóckodására. Sőt, a Momentum támogatottsága olyan szinten szakadt be még a fővárosban is, hogy az sem kizárt, csak katasztrófaturizmusra hajlamos egyének szavaztak a neokomcsi horrorbarbi páros brüsszeli újrázására. Arról nem beszélve, hogy a fővárosi listán még ennél is gyengébben szerepeltek.

Ha csak Budapesten szavazhatnának az EP-listákra, akkor sem valószínű, hogy egynél több képviselőt küldhetne a Momentum Brüsszelbe, ugyanis még a párt fellegvárának – pontosabban egyetlen érdemi szavazóbázisának – számító fővárosban is csak 7,89 százalékot sikerült elérniük Donáthéknak. Egyúttal Budapest volt az egyetlen olyan régiója az országnak, ahol bejutási küszöb felett teljesített a párt, azonban egy alapvetően urbánus-kozmopolita liberális párttól ez rendkívül gyenge teljesítmény. A képet pedig tovább árnyalja, hogy a fővárosi listán még csak a bejutási küszöböt sem sikerült elérni, és minthogy a kerületi polgármesterek már nem lesznek automatikusan tagjai a közgyűlésnek, a Momentum 5 év után ki is esett a főváros legmagasabb szintű döntéshozásából. Holott az előző ciklusban még főpolgármester-helyettest is adtak Kerpel-Fronius Gábor személyében.

Hirdetés

Bár a választás bizonyos részeredményei nehezen magyarázhatóak – például hogyan őrizhette meg székét Karácsony Gergely pártja, személye és szövetségesei igen magas társadalmi elutasítottságának ellenére –, a Momentum esete nem ilyen. Az elmúlt 5 évben ugyanis a Donáth–Cseh páros mindent megtett annak érdekében, hogy nyilvánvalóvá tegyék: Magyarországra műveleti területként tekintenek.

Míg Mr. Daniel Berg a II. kerületi önkormányzatban lapult, felesége, Cseh Katalin gyermekek botmixerezéséről elmélkedett, és miközben a rokoni cégekhez lapátolta a forrásokat, a hazánknak járó uniós források ellenében szavazott Brüsszelben. Donáth Anna mindeközben a kinevezett helytartók gőgjével meg sem próbált úgy tenni, mintha érdekelné a magyar néplélek. Ennek legnyilvánvalóbb kicsúcsosodása a közmédiás EP-listavezetői vita szónoklatverseny volt, ahol teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy a Momentumnak mennyire nincs köze a magyar hétköznapokhoz, az embereket valóban mozgató témákhoz, és hogy mennyire nem érdekli őket a népakarat.

A Momentum ajánlata ugyanis nagyjából annyiban merült ki, hogy “nem kaphattok brüsszeli pénzt, mert mucsai mélymagyarok vagytok, akik nem értik a nyugati mintademokráciákat, de legalább kaptok eutanáziát, és nyugodtan meghalhattok, ha úgy döntötök – mégsem kell éhen halni”. Köszönjük az alternatívát.

Hirdetés

A legrosszabb pedig az, hogy Donáth akkor sem értette, mi ezzel a baj, ahogy még most sem érti. És ugyan vitának nevezni túlzás lenne a közmédiás Párhuzamos Monológok és Valóságok 100 Perce című műsorblokkot, azért mégiscsak kiderült, mit képvisel a Momentum. A választók pedig értették azt, amit Donáth Anna nem.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés
Hirdetés