Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Kimondták: a migrációs paktum egy pénzügyi zsarolás

Hirdetés

Nagyinterjút adott az Indexnek a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György kifejtette, hogy az Európai Bíróság napokban megjelent döntése egyértelmű zsarolás, amellyel azt próbálják elérni, hogy Magyarország csatlakozzon a migrációs paktumhoz.

2015 óta rengeteg szemetet, szennyet ráhordtak a magyarokra, a kormányra, és most kiderült, hogy hány rendőrünk sebesült meg, milyen hősiesen védekeztek, hosszú évek óta, több százezer ember nyomását feltartóztatva. Most ezeket az embereket az új migrációs paktummal, tulajdonképpen hátba lövik, hátba támadják – nyilatkozta az Indexnek a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, akivel az Európai Bíróság legújabb ítéletének apropóján részletesen kivesézték a jelenlegi migrációs helyzetet.

Az Indexnek adott interjúban Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója többek között arról beszélt, hogy milyen módon alakultak át a migrációs útvonalak Európában, miért kötelezte Magyarországot az Európai Bíróság 200 millió eurós bírság megfizetésére, illetve hogy mi történik azokkal az illegális bevándorlókkal, akik valahogy mégis átjutnak Magyarországra.

Hirdetés

A választások előtt világos volt, hogy az Európai Bizottság javaslata hatmillió forint napi bírság kiszabására vonatkozott. Ezek után nem hirdették ki a bíróság ítéletét a választásokig, joggal feltételezték, hogy az ilyen mértékű büntetés felháborodást keltene Magyarországon, ahol a lakosság nagy arányban ellenzi az illegális bevándorlást. Ezért attól tartottak, hogy ha a mostani döntést nyilvánosságra hozzák, akkor újabb jelentős szavazóbázist aktivizálnak a Fidesz szavazói között. Ezért az ítélet kihirdetését a választások utánra időzítették. Itt azonban nem vették figyelembe az Európai Bizottság javaslatát, hanem annak sokszorosát, hetvenszeresét szabták ki: 200 millió euró egyszeri, illetőleg 1 millió eurós napi bírságot, ami példátlan.

Utoljára talán a Rákosi-korszakban volt tapasztalható, hogy az ügyész javasolta a börtönbüntetést, majd a bíró gondolt egyet és azt mondta: áh, mégsem, inkább halálra ítélem.

Teljesen világos, hogy azt szeretnék, hogy Magyarország ennek a pénzügyi zsarolásnak a hatására változtasson a politikáján, és csatlakozzon a migrációs paktum előírásaihoz. Tételezzük fel azt a fantasztikus helyzetet, hogy valaki a túloldalon lövöldözik géppisztollyal, majd átmászik a kerítésen, leteszi a géppisztolyt, és azt mondja, bocsánat, én politikai menekültstátuszt szeretnék kérni, akkor mi elvisszük a táborba, etetjük, itatjuk, ellátjuk, elhelyezzük és majd aztán megadjuk neki a politikai menedékjogot.

Hirdetés

Ez olyan jellegű követelés, amelyik a 2015 óta jól látható Soros-terv nyomait viseli magán. Sokszor mondják, hogy a Soros-tervet csak mondogatjuk, de sajnos minden egyes sora a valóságban is realizálódik. Például benne van, hogy évente egymillió migránst kell beengedni. Ha a tavalyi adatokat megnézzük, az Európai Unióba éppen egymillióan érkeztek. Tehát ennek a konzekvens végrehajtása zajlik. A mostani bírósági döntés is ennek a Soros-tervnek a következménye

– fogalmazott az Európai Bíróság döntése kapcsán Bakondi.

A teljes interjút ITT olvashatják.

Hirdetés

Forrás: Index – PS

Hirdetés