Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Vitézy Dávid áll elébe az új főpolgármester-választásnak, amit Kúria nélkül is indítványozhat Karácsony, ha lemond

Hirdetés

Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje reagált Karácsony Gergely bejegyzésére, miszerint a Kúriához fordult a főpolgármester annak érdekében, hogy Budapesten újra lehessen főpolgármestert választani. Vitézy áll elébe a választásoknak, amiről megjegyezte, hogy egyébként a Kúria döntése nélkül is kezdeményezhet Karácsony új választást, ha lemond posztjáról. 

Magam részéről állok elébe, bármelyik úton is éri el végül az új választás kiírását

-írja Vitézy Dávid Facebook posztjában. A főpolgármester-jelölt megjegyezte, hogy a DK-s vezetés alatt álló IV. és VII. kerületben ő is kedzeményezte a jogorvoslatot, mert itt módszeresen elkövetett visszaélések voltak. A szavazólapokon ugyanis szinte láthatatlan vékonyságú kihúzások ellentétesek voltak a választási eljárásról szóló törvény a kiesett jelölt törlésére vonatkozó rendelkezéseivel. Végül azt írta:

Hirdetés

Bízom benne, hogy a jogorvoslati eljárások gyors lezárásával végre pontot tehetünk a június 9-i főpolgármester-választás eredményére, ha pedig a Kúria szerint is megismételt választás kell két kerületben vagy egész Budapesten, azt minél gyorsabban le kell bonyolítani, hisz a választók végre azt szeretnék, hogy az őket képviselők a városukkal foglalkozzanak, ne a választásokkal.

Forrás: Facebook – Pesti Srácok

Hirdetés
Hirdetés