Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kijevben a Nemzeti Gárda egyik tagja fel akarta gyújtani a Parlamentet, de összekeverte az egyik minisztériummal

Hirdetés

Az Ukrán Nemzeti Gárda egyik katonája ma reggel fel akarta gyújtani a kijevi Verhovna Radát, de összetévesztette az agrárpolitikai minisztérium épületével – írja a Strana.

„Az Ukrán Nemzeti Gárda egyik katonája ma 05:15-kor megközelítette az Agrárpolitikai Minisztérium épületét és két Molotov-koktélt dobott rá. Miután őrizetbe vették, elmondta, hogy fel akarta gyújtani a Verhovna Rada épületét, de összekeverte a címet és magát az épületet” – írja a lap.

Hirdetés

Az utóbbi időben Ukrajnában gyakran jelentettek gyújtogatásokat vasúti váltószekrények és katonai járművek ellen. A minap a rendőrség szerint katonai járműveket gyújtottak fel beszervezett tizenévesek orosz utasításra és pénzért. Odesszában például több fiatalt vettek őrizetbe gyújtogatás miatt.

A lap szerint az Oroszországi Föderáció létrehozott egy nyilvános csoportot a Telegramin, amelyen keresztül megtalálja azokat, akik készek katonai járműveket felgyújtani Odesszában pénzért. A „megrendelések” végrehajtóinak 2-4 ezer hrivnyát fizetnek a gyújtogatásért és ezer hrivnyát a megrongált felszerelésről készült fényképért. Így gyújtottak fel nemrég egy katonai-orvosi buszt.

VH

Hirdetés

Hirdetés