Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

„Megszavaztátok” – Magyar Péter beül az Európai Parlamentbe

Hirdetés

„Köszönjük a sok szavazatot, megszavaztátok” – írja Magyar Péter a TikTok-oldalánhétfőn este azután, hogy reggel szavazást tett közzé a Tisza Párt honlapján arról, legyen-e európai parlamenti képviselő a következő ötéves uniós ciklusban. Összesen 91 315-en szavaztak a felhívására, – írja a Telex.

A szavazás eredménye elég egyértelmű lett: 75,6 százalék válaszolt igennel a kérdésre, csupán 24,4 százalék utasította azt el. Ez alapján Magyar Péter kimegy az Európai Parlamentbe a következő ciklusban.

A Tisza Párt alelnöke már hétfőn kiutazott Brüsszelbe. Egy képet tett közzé a Facebook-oldalán, amin az MCC-s diákokkal pózolt és azt írta hozzá: „Indulás Brüsszelbe a néppárti frakcióülésre.

Hirdetés

A reptéren, az MCC-s diákok szerint is árad a TISZA”.

A Tisza Párt alelnöke vasárnap jelentette be a Facebook-oldalán, hogy egy fontos kérdésben szeretné kikérni a követői véleményét, de egyéb részletet akkor még nem árult el. Hozzátette, bármi is lesz a szavazás végeredménye, azt ő elfogadja.

Magyar a választás előtt még azt mondta, hogy nem fog beülni az Európai Parlamentbe, csak szimbolikusan lesz listavezetője a Tisza Pártnak. Később Magyar több érvet is felsorolt amellett, hogy szerinte miért érné meg mégis, ha EP-képviselő lenne. Állítása szerint az Európai Néppárton belül könnyebben érhetnének el politikai eredményeket, ha ő vezetné a Tisza Párt delegációját, és a Néppárt részéről is akkor számíthatnak komolyabb pozícióra, például fontos szakbizottsági elnöki posztra, ha azt a Tisza Párt arca pályázza meg. „Nem utolsósorban, Hölvényi György, a Fidesz–KDNP EP-képviselője is ahhoz kötötte a néppárti frakcióból való kilépését, hogy én belépek a frakcióba” – tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés