Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Videó: a szerb szurkolók Vlagyimir Putyin nevét skandálják Németországban

Hirdetés

A németországi 2024-es Európa-bajnokságon részt vevő szerb szurkolók egy csoportját videóra vették, amint azt skandálják, hogy “Vlagyimir Putyin!”, és saját állami és nemzeti szimbólumaikkal együtt egy orosz nemzeti zászlót is kitűznek.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn megtiltotta az orosz zászlók kitűzését az Ukrajna-Románia mérkőzésen, miután egy nappal korábban a Németország-Skócia és a Szerbia-Anglia mérkőzés lelátóin is látták a trikolórt.

Hirdetés

A közösségi médiában hétfőn körbejáró videón szerb nemzeti mezt viselő szurkolók egy csoportja látható egy gelsenkircheni templom előtt, amint az orosz elnök nevét skandálják.

Az orosz elnöki zászlót is lengetik, amelyen a nemzeti trikolór közepén az aranyszínű állami címer látható, valamint Szerbia nemzeti zászlaját és a Bosznia-Hercegovina többségében szerb etnikumú részének, a Boszniai Szerb Köztársaságnak a nem hivatalos zászlaját.

Bár a nemzeti zászlók használata megengedett a labdarúgó Európa-bajnokságon, a szervezők hangsúlyozottan arra kérték a szurkolókat, hogy “minden más zászlót hagyjanak otthon”. A német média szerint a hatóságok különösen az orosz, izraeli vagy palesztin zászlókat keresték.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés

Hirdetés